Wijnreis Bergerac

MAAK KENNIS MET DE GELIEFDE WIJNEN VAN DE BERGERAC

Het wijngebied van Bergerac sluit naadloos aan op dat van Bordeaux. In de tweede helft van de 17e eeuw kochten wij Nederlanders jaarlijks meer dan de helft van de oogst. Treffend is dat we nu nog steeds een van de belangrijkste buitenlandse afnemers zijn. Dat betekent dat we houden van deze wijn. Tijdens deze wijnreis krijg je volop de kans dit te beamen! Al rijdend van dorp naar dorp en van wijngoed naar wijngoed geniet je van de meest fantastische panorama’s en proef je de heerlijkste wijnen.

Dag 1
Je logeert in een 2-persoonskamer in een prachtig gastenverblijf uit de 13e eeuw ten zuiden van Bergerac. Het is totaal gerestaureerd en er zijn 4 mooi verzorgde gastenkamers en een prachtig appartement. De smaakvol verzorgde kamers zijn voorzien van de mogelijkheid om koffie en thee te maken, er is een minibar en gratis wifi. Het ligt zo’n 2 km van het historische plaatsje Issigeac waar op zondag een kleurrijke markt is.
Je komt in de middag aan en hebt de tijd om even in de tuin te genieten en een duik te nemen in het zwembad.
’s Avonds is er table d’hôte met dagverse producten. Je schuift aan en geniet van een smaakvol diner waar je zelf de wijn bij uitkiest. Bon appétit!

Dag 2
Na het ontbijt heb je een afspraak bij een Château nabij Bergerac.  Daarna staat er een bezoek aan een wijnmaker op het programma die prachtige kelders heeft en zowel een droge witte Bergerac als rosé, rood en een edelzoete maakt. Vol passie zullen ze over het wijn maken spreken en de wijnen laten proeven. ’s Avonds kun je lekker in Bergerac eten maar mocht je nogmaals van de kookkunsten van de gastheer willen genieten, geef het dan de avond van tevoren even door.

Dag 3
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze hartelijke gastheren en deze heerlijke omgeving.

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen op een prachtig gastenverblijf uit de 13e eeuw
 • Twee maal ontbijt
 • Table d’hôte dag 1, exclusief wijn
 • Bezoek en proeverij bij wijndomein met prachtige kelders
 • Bezoek en proeverij bij wijndomein bij Bergerac
De prijs van deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van het type kamer, vanaf € 225,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Henk

  De reis is goed verlopen en alle producenten (chateaus, een wat duur woord voor de boerderijen in de Bergerac, maar dat doen ze zelf) hebben ons goed ontvangen. Ons doel, te leren van de wijnen van deze streek is daarmee een succes geworden.
  De Chambre d’hote was erg goed, we hebben er 2x een 4-gangen diner genoten van hoge kwaliteit en vel gezelligheid. Dat kwam doordat wij met meerdere personen aan één tafel zaten. Daar hadden we aanvankelijk moeite mee, omdat het niet eenvoudig was in het drukke Franse gepraat in te breken. Ons Frans is zwak, maar gelukkig waren er wel mensen die goed Engels spraken en gaandeweg, door ze ook uit te dagen, ontstond er een zeer amicale sfeer.

  Het chateau in Monbazillac presenteerde zich prima, was het meest technisch van allemaal (hoe maak je wijn etc). De zoon deed dat in keurig Engels. De vader schrok zichtbaar toen ik allerlei notities maakte en dacht dat wij professionals waren die de geheimen van het huis kwamen uithoren…De zoon deed daar gelukkig normaal over en wij hebben uitdrukkelijk gezegd dat wij een wijncursus deden en amateurs zijn. Het aantal glazen te proeven wijn was hier minimaal: een rode en een witte. Nu ja, het was dan ook s morgens 11.00 uur.
  Het tweede chateau deed het totaal anders om 17.00 uur met een rondleiding van madame in keurig Engels (antieke kelders, laboratorium) en uitgebreid proeven (ik denk wel 9 verschillende, mooi opgebouwd).
  Het derde chateau was om 10.30 uur, erg vroeg voor vakantiegangers en ook voor Richard (perfect Engels, is een halve Engelsman). Was aanvankelijk wat afhoudend in de zin van een verplicht nummer, maar ook dat veranderde snel mede door onze actieve vragen en ook dat werd een plezierige proeverij (ik kom zelf uit de tuinbouwwereld en kon over snoei, groei en ziekten en plagen natuurlijk wel voorzichtig vragen stellen. Dat vond men wel leuk).

  Wij zijn zondag aan het eind van de dag naar St Emilion gereden (is maar 3 kwartier van het chambre dhote) en verrassend is het verschil in karakter tussen de streken. Dat is ook leuk om te ervaren.