Wijnreis Alpujarras

Alpujarras, het wijngebied in opkomst

Ten oosten van de stad Granada ligt een prachtig bergachtig gebied aan de zuidflank van de Sierra Nevada. Een ruig gebied met de hoogste wijngaarden van Europa en een uniek (micro)klimaat. Spannende wijnen met een mooi verhaal komen hier vandaan. Een ontdekking waard!

Dag 1
Je vliegt op Malaga en vervolgens rijd je door een fascinerend berglandschap naar je overnachtingsadres, een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er vers voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 2
Na het heerlijke, uitgebreide ontbijt (hopelijk buiten zodat je geniet van het prachtige uitzicht) breng je een bijzonder bezoek aan een authentiek biologisch wijnhuis met wijngaarden op wel 1300 m! Vanwege de steile hellingen werkt men er nog met muilezels. De rondleiding en uitleg is Spaanstalig maar er is een Engels- of Nederlandstalige gids bij voor de vertaling en natuurlijk proef je de wijnen.
Samen met de gids lunch je, bezoek je een kurkeneikbos en ‘s middags bezoek je een ander wijnhuis dat weer totaal anders qua filosofie is: Een wijnhuis met prachtige wijnen van de unieke Vijiriegadruif . Ook hier is de uitleg bij de rondleiding Spaanstalig en wordt dit voor je vertaald door de gids.
Verder maak je met de gids een rondwandeling door de wijngaarden.
’s Avonds wordt er ‘thuis’ weer heerlijk voor je gekookt.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je via een mooie route terug naar Malaga. Zelfs de terugreisdag is nog een heerlijke vakantiedag!

De ingrediënten:
•    Twee overnachtingen in een rustiek hotel dat prachtig gelegen is
•    Elke ochtend een lekker uitgebreid ontbijt
•    Beide avonden diner met mooie wijnen bij uit deze streek
•    Twee bezoeken bij mooie wijnhuizen met rondleiding met en proeverij en vertaling door gids
•    Lunch met Engels- of Nederlandstalige gids
•    Rondwandeling met gids door de wijngaarden
•    10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl

De prijs voor deze driedaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 525,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie