Alpujarras, het wijngebied in opkomst

Ten oosten van de stad Granada ligt een prachtig bergachtig gebied aan de zuidflank van de Sierra Nevada. Een ruig gebied met de hoogste wijngaarden van Europa en een uniek (micro)klimaat. Spannende wijnen met een mooi verhaal komen hier vandaan. Een ontdekking waard!
Midden in het gebied hebben we een ‘Casa Rural’ met 5 B&B kamers. De kamers zijn comfortabel, goed verzorgd en natuurlijk voorzien van privé sanitair. De ligging, iets buiten het plaatsje Bérchules, is fantastisch: prachtige uitzichten en super wandelmogelijkheden!

Dag 1
Uitgaande dat je op Malaga vliegt is je eerste wijnhuisbezoek op weg naar je overnachtingsadres. Een bijzonder bezoek aan een authentiek biologisch wijnhuis met wijngaarden op wel 1300 m! Vanwege de steile hellingen werkt men er nog met muilezels. Je krijgt hier een Spaanstalige rondleiding en natuurlijk proef je de wijnen.
Daarna rijd je door een fascinerend berglandschap naar het overnachtingsadres en heb je alle tijd om je te settelen. Er wordt vanavond heerlijk voor jullie gekookt door de gastvrouw en ze serveert er wijnen bij uit deze streek. Er wordt veel groenten en fruit uit de tuin gebruikt en zoveel mogelijk lokaal en van het seizoen.

Dag 2
Na het heerlijke, uitgebreide ontbijt (hopelijk buiten zodat je geniet van het prachtige uitzicht) bezoek je twee andere wijnhuizen die weer totaal anders qua filosofie zijn: Een modern wijnhuis met prachtige wijnen van de unieke Vijiriegadruif en een biologisch dynamisch wijnhuis helemaal aan de andere kant van de Sierra Nevada waar een eigenzinnige wijnmaker natuurwijnen van superieure kwaliteit maakt, zonder sulfiet! Verder krijg je van ons een beschrijving mee voor een rondwandeling door de wijngaarden.
’s Avonds wordt er ‘thuis’ weer heerlijk voor je gekookt.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je via een aantal witte dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Onderweg ligt Trevélez, het hoogst gelegen dorp van Spanje en onder andere bekend door de Serranoham. En heb je nog tijd, loop dan ook even rond in het witte Moorse Pampaneira en smul van de heerlijke chocola van Abuela Ili. Zelfs de terugreisdag is nog een heerlijke vakantiedag!

De ingrediënten:
•    Twee overnachtingen in een ‘Casa Rural’
•    Elke ochtend een lekker uitgebreid ontbijt
•    Beide avonden diner met mooie wijnen bij uit deze streek
•    Drie bezoeken bij mooie wijnhuizen met Spaanstalige rondleiding en proeverij
•    Beschrijving rondwandeling door de wijngaarden
•    10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl

De prijs voor deze driedaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van de periode, vanaf € 295,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie