Truffelreis Piemonte

TRUFFELS ZOEKEN IN PIEMONTE

Wie aan Piemonte denkt, denkt aan Barolo en Barbaresco en direct loopt het water in je mond en denk je aan die geurige streekgerechten met truffel. De witte truffel is de koning onder de truffels maar die wordt alleen maar tussen eind september en eind januari gevonden. Het seizoen van de zwarte truffel is langer, van ongeveer Pasen tot Kerst. Dus op naar Piemonte om vergezeld door een truffelhond en truffeljager op zoek te gaan naar truffels. Je vindt ze dankzij hun geur.

Dag 1
Op de eerste dag kom je aan in het wijngebied Barolo. Hier hebben we een verrassend leuk en modern hotel voor je waar je je direct thuis voelt. Als je eerst even incheckt dan kun je daarna even genieten in de wijnbar of op het terras van je eerste glas Barolo! Voor de eerste avond reserveren we een tafeltje op loopafstand van het hotel, in een restaurant met terras en een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Hier wordt een prachtig verfijnd 4 gangen diner geserveerd en we laten de wijnkeuze aan jou over.

Dag 2
Eerst geniet je van een heerlijk ontbijt en dan heb je een afspraak met de truffeljager en zijn hond. Jullie gaan samen op zoek en hij legt je alles uit over de wisselwerking tussen hem en zijn hond, de bodem, de begroeiing en natuurlijk de truffels.
’s Middags bezoek je een familiewijnbedrijf in Roddi, 5 km ten zuidwesten van Alba. Van de Nebbiolodruif wordt een elegante Barolo gemaakt die wij heel verfijnd vonden en ook aangenaam in prijs. Je wordt hier heel persoonlijk ontvangen en maakt met hen een wandeling door de wijngaarden waarbij je uitleg krijgt en vervolgens proef je een viertal wijnen met diverse lekkere regionale producten zoals kazen, worsten, honing en hazelnoot.

Dag 3
Nog even lekker ontbijten en dan is deze truffelreis ten einde. Is het een idee om nog één of twee nachtjes naar Turijn te gaan? We kennen daar een heel leuk adres om te overnachten, dus laat het maar even weten!

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een modern hotel
  • ’s Ochtends staat er een smakelijk ontbijtbuffet klaar
  • Prachtig  verfijnd 4 gangen diner exclusief wijn
  • Truffelzoektocht met truffelhond en truffeljager
  • Bezoek aan Barolo wijndomein met wandeling door de wijngaard, proeverij viertal wijnen en diverse lekkere regionale producten
De prijs voor deze driedaagse truffelreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer tussen € 399,- per persoon en € 515,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie