Truffelreis Dordogne

TRUFFELS ZOEKEN, KOKEN EN PROEVEN

Truffels, ook wel de zwarte diamanten genoemd, vormen voor fijnproevers een onuitputtelijke bron van conversatie. Waarom zijn ze zo bijzonder, waar bevinden ze zich en wat kun je er allemaal mee doen? Op al deze vragen krijg je antwoorden tijdens deze truffelreis. Natuurlijk kan deze reis alleen plaatsvinden in de truffelmaanden december, januari en februari.

Dag 1
Je wordt op de aankomstdag in het authentieke hotel in Sorges verwelkomd met een aperitief en heerlijk diner. De kamers zijn comfortabel en er is een zwembad en terras om heerlijk buiten te zitten.

Dag 2
De volgende dag staat geheel in het teken van de truffel.
Het mooiste is om dit in een weekend te plannen zodat je op de tweede dag (zaterdag) ‘s ochtends naar de markt in Périgueux kunt gaan. Een belevenis! Want naast truffels kun je hier volop andere regionale specialiteiten kopen. Denk aan foie gras, magret de canard, worsten en prachtige kazen. De chef-kok gaat met je mee – als het niet naar Périgueux is, dan is het Sorges – en hij laat je de heerlijkste dingen zien.
In het begin van de middag word je weer terug verwacht in Sorges, dit maal bij het truffelmuseum waar je eerst zelf even kunt rondkijken en vervolgens ga je samen met een gids op truffeljacht. De truffeljager is nooit alleen maar altijd vergezeld door zijn hond. De hond leidt je feilloos naar de ondergrondse schimmelstelsels waar de zwarte truffel welig tiert. Het verschil tussen de zoektocht met een varken of een hond is dat een varken, als hij de truffel heeft gevonden, zijn best doet deze snel te verorberen terwijl een hond vrolijk kwispelt om aan te geven dat de truffel getraceerd is.
Om 16:00 uur word je in de keuken van het hotel verwacht waar je van de chef-kok leert hoe je met truffel om moet gaan. Hij is een groot kenner en verzorgt dan ook ‘s avonds een fantastisch gastronomisch diner, helemaal gebaseerd op truffel.

Dag 3
De volgende ochtend na het ontbijt zit de reis er op maar we raden je aan om nog even langs de Ferme Andrévias in Sorges te rijden voor heerlijke patés, rillettes, confits et cetera. We hopen dat je wel een truffel hebt meegenomen voor thuis zodat je nog even kunt nagenieten!

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een auberge
  • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
  • Welkomstaperitief en –diner, exclusief drankjes
  • Bezoek aan de markt met de chef-kok
  • Gastronomisch diner gebaseerd op truffel, exclusief drankjes
  • Bezoek aan het Musée de la Truffe
  • Truffeljacht
  • Kookcursus
De prijs van deze driedaagse truffelreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 495,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie