Ellen laat je kennismaken met drie bijzondere wijnmakers in de wijngebieden rondom Wenen.

WENEN EN JONGE WIJNBOEREN IN DE WIJNGEBIEDEN RONDOM WENEN

Wenen en jonge wijnboeren in de wijngebieden rondom Wenen.
Wenen is een stad met een verrassende combinatie van klassiek en modern, traditioneel en trendy, chic en casual. Deze stad was de bakermat van de barok en dat is nog goed te zien in de rijke bouwstijl. Je kijkt je ogen uit bij de kunst en architectuur van de kerken, kloosters, jugendstil gevels en andere prachtige bouwwerken. Maar de stad heeft ook veel te bieden op het gebied van mode, design, food and wine. Overal zie je ‘lekkere’ winkels, klassieke koffiehuizen, hippe cafés, restaurants en wijnbars. Oostenrijkse wijn is in Wenen heel geliefd maar ook Nederlanders drinken steeds meer Oostenrijkse wijn want deze wijnen vallen op door hun puur- en zuiverheid. De witte zijn knisperend fris, de rode elegant en fruitig. Ellen laat je kennismaken met drie bijzondere wijnmakers in de wijngebieden rondom Wenen.

Periode
Woensdag 18.09 – zondag 22.09.2019
5 dagen / 4 overnachtingen

Aantal personen
Minimaal 15 personen, maximaal 24 personen

Gids
Wie anders dan Ellen Dekkers gaat mee als begeleidster van deze wijnreis! Ellen is voor velen een bekende want ze begeleidt al 14 jaar onze groepswijnreizen. Altijd weer vol enthousiasme, warmte, passie en professionalisme. Ze heeft als vinoloog en wijnschrijfster een berg aan ervaring op gedaan en kent inmiddels de wijnwereld van haver tot gort. Ellen is een deler en ze deelt met groot plezier haar kennis met jou!

Hotel
In een rustig zijstraatje van de bekende winkelstraat Mariahilferstraβe ligt ons moderne boetiekhotel ****. Het hotel is stijlvol ingericht met een royale lobby, een kleine binnentuin, ontbijtrestaurant en een parkeergarage (tegen betaling). De kamers zijn modern en van alle faciliteiten voorzien.

Vervoer
Eigen vervoer.
Bus op dag 3 en 4

Programma
Dag 1, woensdag 18.09.2019
Je wordt in de loop van de middag verwacht en hebt alle tijd om je te settelen. Aan het einde van de middag ontmoet je Ellen en de andere gasten in de lobby en start je met een glas Sekt. Daarna neemt Ellen je mee naar een restaurant dat 10 minuten van het hotel gelegen is. Een restaurant waar het motto is dat iedereen hier lekker kan eten. Alle gerechten worden gemaakt van de verste ingrediënten, van de hoogste kwaliteit en veelal van regionale boeren en bedrijfjes. Er wordt een mooi 3-gangen menu geserveerd met wijn, water en koffie.

Dag 2, donderdag 19.09.2019
Na het ontbijt staat er een stadswandeling op het programma met een gids die je mee neemt naar de onbekende plekjes, romantische pleintjes en kleine straatjes. Met natuurlijk een koffiestop in een van de oudste “Kaffehäuser” van Wenen en een proeverij van enkele heerlijkheden. Je tocht eindigt in een privé wijnclub waar je een proeverij krijgt van diverse Oostenrijkse wijnen met bijpassende finger food hapjes.
De middag is lekker vrij om zelf Wenen te bekijken, een museum te bezoeken of gewoon lekker te shoppen. We geven een aantal tips mee.
’s Avonds dineer je met z’n allen in een bistro restaurant waar je in meerdere gangen de kunsten van de kok proeft. Natuurlijk met een lekker glas wijn, water en koffie toe.

Dag 3, vrijdag 20.09.2019
Na het ontbijt vertrek je met een bus naar de Wachau/Weinviertel, het meest bekende en misschien wel mooiste wijngebied van Oostenrijk. Hier ontmoet je een wijnboer die tot de ‘Junge Wilde Winzer’ behoort; de nieuwe generatie wijnboeren. Veelal hebben ze in het buitenland gestudeerd, stage gelopen of gewerkt waardoor hun blik verruimd is. Hun doel is om nieuwe zintuigelijke werelden te openen.
Na de rondleiding proef je de wijnen en geniet je van een lekkere ‘kalte Platte’.
Aansluitend rijd je naar een abrikozenboerderij ‘Marillen’, gerund door een wijnfamilie waar je naast een glaasje ‘Schnaps’ ook kennis maakt met de andere producten die ze van de abrikozen maken.
Na dit bezoek keer je terug naar het hotel en heb je de avond vrij.

Dag 4, zaterdag 21.09.2019
Vandaag staat in het teken van de wijngebieden Thermenregion en Burgenland. We starten met een wijnhuis net ten zuiden van Wenen. Het wijnhuis wordt geleid door drie broers en ze verbouwen voornamelijk ‘Bourgondische’ druivenrassen als Chardonnay, Pinot Noir, Sankt Laurent. Internationaal hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd.
Na het bezoek en de proeverij maak je een lunchstop in het schitterende plaatsje Baden. Het oude centrumpje – in Biedermeierstijl – is wonderschoon.
Na de lunch rijd je door naar Burgenland voor de kers op de taart, want dit wijnhuis heeft wereldfaam en hun topwijnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals die van Château d’Yquem. Hier krijg je een aantal wijnen te proeven en het is alsof er een engeltje over je tong… Dit noemen we zintuigelijk genieten!
Hierna keer je met de bus terug naar het hotel en heb je alle tijd om je even om te kleden voor alweer het laatste diner. Dit vindt plaats in een stijlvol restaurant, warm en cosy. In de keuken letten ze op elk detail. De opgemaakte borden hebben dan ook een wow-effect; niet alleen een lust voor het oog maar ook de smaken zijn voortreffelijk! Het 4-gangen menu wordt begeleid door mooie wijnen, water en afgerond met koffie.

Dag 5, zondag 22.09.2019
Na het ontbijt zit de wijnreis met Ellen er weer op. Je kunt eventueel nog een paar nachtjes blijven, laat het ons weten dan regelen we dit voor je.

De ingrediënten

 • 4 Overnachtingen in een 2-persoonskamer in een 4-sterren boetiekhotel
 • ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar
 • Welkomstglas Sekt
 • 3-gangen diner met wijn, water en koffie
 • Rondwandeling met gids en proeverij
 • Wijnproeverij in privé wijnclub met fingerfood
 • Bistro diner met wijn, water en koffie
 • Rondleiding en proeverij bij ‘Junge Wilde Winzer’
 • ‘Kalte Platte’ met wijn
 • Bezoek aan abrikozenboerderij met glaasje ‘Schnaps’ en kennismaking met andere producten
 • Bezoek aan ‘Bourgondisch’ wijnhuis met uitleg en proeverij
 • Lunch in Baden
 • Bezoek aan topkwaliteitswijnhuis met edelzoete proeverij
 • 4-gangen diner met harmoniërende wijnen in een stijlvol restaurant
 • Busvervoer dag 3 en 4
 • U-Bahn kaart / pas voor alle dagen
 • Begeleiding Ellen

 

De prijs van deze vijfdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1225,- per persoon.
Toeslag 1-persoonskamer € 220,-.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie