Special – Ellen neemt je mee naar wijnboeren met een verhaal

Pareltjes in Limburg

Nederlandse wijnen zijn ‘hot’ evenals de Nederlandse wijngebieden. Dit komt doordat er steeds mooiere en betere wijnen gemaakt worden. Door de klimaatsverandering, de professionaliteit van de wijnmakers en de kwaliteit van de Nederlandse wijnen krijgen de wijngebieden in Nederland steeds meer belangstelling. En wist je dat er in elke provincie van Nederland wel een wijngaard is? In Limburg liggen de meeste en oudste wijngaarden. Ellen neemt je mee naar wijnboeren met een verhaal en laat je kennismaken met de Limburgse pareltjes.

Periode
13.05 – 15.05.2022
3 dagen / 2 nachten

Aantal personen
Minimaal 18 personen – maximaal 24 personen

Overnachtingsadres
We hebben voor dit wijnweekend een heerlijk 4 sterren hotel in het Limburgse heuvellandschap in Slenaken geselecteerd. Prachtig gelegen en vanuit de meeste kamers heb je een mooi uitzicht over de heuvels en de vallei. De kamers zijn comfortabel en modern. Er is een panorama zwembad, een wellness, fitness, sauna’s en de mogelijkheden voor massages en behandelingen. En misschien wel het allerbelangrijkste… het restaurant dat niet voor niets Puur heet. Hier wordt gastronomische gekookt, zoveel mogelijk met pure ingrediënten. Er staat een heel team klaar om je culinair te verrassen.

Gids
Voor velen een bekende! Ellen Dekkers, vinoloog en wijnschrijfster, begeleidt al jaren onze wijnreizen. Ze weet veel van wijn, van klassieke tot hippe bio-wijn. Ze kent de wijnboeren in Limburg en is lyrisch over hun wijnen.

Vervoer
Eigen vervoer en op dag 2 is er een bus voor het middag- en avond programma.

Programma
Dag 1, vrijdag 13.05.2022
Je wordt rond 12:00 uur verwacht in het hotel voor een welkomstglas en een aantal streekhapjes. Er is tijd om de andere gasten en Ellen te begroeten.
Om 14.00 uur ben je welkom bij Domein Holset in Lemiers. Hier staat een masterclass mousserende wijnen op het programma waarbij je 4 mousserende wijnen van het wijndomein te proeven krijgt en een PowerPoint presentatie over het wijnhuis dat zicht echt alleen richt op mousserende wijnen en er top wijnen van maakt. Heel bijzonder!
Vanavond dineer je in het restaurant PUUR! Er wordt een 4-gangen menu geserveerd waarbij alle zintuigen gestreeld worden. De wijnen die erbij geserveerd worden harmoniëren met de gerechten.

Dag 2, zaterdag 14.05.2022
’s Ochtends staat er na het ontbijt een wijngaardwandeling op het programma, samen met Ellen en ‘de grootste connaisseur’ van Limburgse wijnen: Maurice Warnier. Je rijdt op eigen gelegenheid naar het kerkdorpje Eys en daar ontmoet je Maurice. Hij weet alles over de historische regionale wijnbouw, het Limburgs terroir, cool-climate wijnen en de achtergrond/filosofie van de wijnmakers.
Denk er aan om goede schoenen mee te nemen en, afhankelijk van het weer, regenkleding en een paraplu.
Na de wandeling (± 3 uur) lunch je in een authentieke herberg en geniet je van de bijpassende Limburgse wijn.
Na de lunch heb je tijd voor jezelf maar we raden je aan om naar Eyserhalte te gaan. In Limburg een begrip. Een super delicatessenzaak met prachtige culinaire producten, pure ingrediënten, niet alleen uit Limburg. Alles draait hier om smaakbeleving.
Later in de middag word je verwacht bij het hotel. Hier word je rond 17.30 uur opgehaald met een bus en ga je naar het wijndomein Steenberg in Epen waar je de filosofie van dit domein hoort en kennismaakt met Limburgse wijnen van de Riesling, Pinot Gris en Gewürztraminer. Naast wijn wordt hier verjus, kaas, wijngelei en mosterd gemaakt. De wijnboer nodigt je uit voor het diner: er wordt een 3-gangen menu geserveerd met hun wijnen en koffie en zelfgemaakte grappa toe.

Dag 3, zondag 15.05.2022
Na het ontbijt neem je afscheid van het overnachtingsadres en staat er nog één wijnhuis bezoek op het programma. Dit moderne wijnhuis ligt dichtbij, in Vijlen. Hier liggen de duurzaam geteelde wijngaarden van Wijngaard Sint Martinus. De wijngaard bestaat al sinds 1988 en was de eerste die rode wijn maakt in Nederland. De wijnmaker Stan Beurskens is de flying wijnmaker van Nederland, hij adviseert vele wijnmakers in Nederland en doet onderzoek naar het zo duurzaam mogelijk produceren van wijn. Hij experimenteert met nieuwe druivenrassen om pesticiden te vermijden en hij volgt alle technische ontwikkelingen. Je wordt ontvangen door de oenoloog en zij verzorgt de rondleiding en proeverij. Aansluitend is er een lichte lunch ter afsluiting.

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in een mooi 4-sterren hotel in Slenaken
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Welkomstglas met streekhapjes
 • Masterclass mousserende wijnen met proeverij 4 wijnen
 • 4-gangen menu met harmoniërende wijnen in restaurant PUUR
 • Wijngaardwandeling met de connaisseur van Limburgwijnen: Maurice
 • Lunch in authentieke herberg met bijpassende Limburgse wijnen
 • Busvervoer eind van de middag en avond dag 2
 • Bezoek aan wijndomein Steenberg met 3-gangen diner met bijpassende wijnen, koffie en grappa
 • Bezoek aan wijndomein Sint Martinus met rondleiding, uitleg, proeverij en lichte lunch
 • Begeleiding door Ellen Dekkers
De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 895,- per persoon.
Toeslag 1-persoons kamer € 155,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie