Special – Culinaire wijnreis met Ellen naar Belgisch en Nederlands Limburg

Bezoek top wijnhuizen in Belgisch en Nederlands Limburg

De Limburgse bodem doet niet onder voor de Franse bodem en de nieuwe druivenrassen voelen zich goed thuis in Limburg. Het glooiende landschap en de goede ondergrond zorgen er voor dat er wijnen van topkwaliteit gemaakt kunnen worden. Internationaal worden er steeds meer prijzen in de wacht gesleept. En wat is nu leuker als wijnliefhebber om dit soort wijnen zo dicht bij huis te ontdekken?
Ellen laat je kennismaken met een Limburgse wijnconnaisseur en ze zet al je zintuigen weer op scherp!

Periode
Vrijdag 01.10 – zondag 03.10.2021
Drie dagen / twee overnachtingen

Aantal personen
Minimaal 18, maximaal 24

Overnachtingsadres
Je logeert tijdens deze wijnreis in kasteel Elsloo, een bijzonder hotel met 24 sfeervolle kamers, prachtig gelegen in het bos, met een mooie botanische tuin en een geweldig restaurant waar met eerlijke ingrediënten gekookt wordt en hoog op smaak. Er zijn elf 2-persoonskamers comfort beschikbaar en twee 1-persoonskamers.

Gids
Voor velen een bekende! Ellen Dekkers, vinoloog en wijnschrijfster, begeleidt al jaren onze wijnreizen. Ze weet veel van wijn, van klassieke tot hippe bio-wijn. Ze kent de wijnboeren in Limburg en is lyrisch over hun wijnen.

Vervoer
Eigen vervoer
Bus ter plaatse op dag 2

Programma
Dag 1, vrijdag 01.10.2021
We starten de wijnreis in het vroegere mini-vorstendom Thorn. Nu is het een gastvrij stadje met mooi witgeschilderde huizen en monumentale panden. Je ontmoet hier Ellen en en ‘de grootste connaisseur’ van Limburgse wijnen. Hij weet alles over de historische regionale wijnbouw, het terroir, cool-climate wijnen en de achtergrond/filosofie van de wijnmakers. Daarnaast ontmoet je de andere wijnreizigers en geniet je samen van een lichte lunch met natuurlijk de wijnen van het wijngoed Thorn. Sinds 2001 maken ze hier wijn en sinds 2018 erkent de Europese Commissie de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB) van het wijnbouwgebied “Maasvallei Limburg”

Na de lunch staat er een kleine wandeling door Thorn op het programma.
Vervolgens rijdt iedereen op eigen gelegenheid naar het kasteelhotel in Elsloo. De kamers zijn gereed dus je hebt alle tijd om je te settelen of een wandeling in de tuin te maken. ’s Avonds dineer je in het sfeervolle restaurant van het hotel. Allereerst een aperitief en dan wordt er een mooi 4-gangen diner geserveerd met de heerlijkste seizoensspecialiteiten en bijpassende Nederlandse wijn.

Dag 2, zaterdag 02.10.2021
Na het ontbijt staat er een bus voor je klaar en ga je samen met Ellen en de Limburgse wijnconnaisseur op pad. Je bezoekt een mooi wijnchâteau in Belgisch Limburg; een prachtig kasteel met lange oprijlaan, rozentuin en een sfeervolle, klassieke wijnkelder met rijen vaten en flessen. De wijnmaakster is Joyce en ze heeft het wijn maken duidelijk in de genen zitten. Haar man is verantwoordelijk voor de wijngaarden. Je hoort hier duidelijk hun visie en proeft drie topwijnen.
Daarna rijd je terug en lunch je met Limburgse wijn in het sfeervolle Château Neercanne.
Na de lunch is er een vrijblijvende wandeling naar de wijngaarden aan de Louwberg van Hoeve Nekum en de Apostelhoeve en krijg je een uitleg over dit wijngebied en de wijnen.
Vervolgens keer je terug naar het hotel.
Aan het begin van de avond haalt de bus je op en brengt je naar het dineradres. Een bijzondere plek want vanavond dineer je in een iconische watertoren met een uitzicht tot ± 46 km ver en dat is de straal waarbinnen de producten worden gemaakt die vanavond te proeven zijn. Na het diner word je natuurlijk weer naar het hotel gebracht.

Dag 3, zondag 03.10.2021
Na het ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen. Het is altijd leuk om nog even een stop in Maastricht te maken!

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in Kasteel Elsloo
 • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Lichte lunch met wijnen van het wijngoed Thorn
 • Wandeling door Thorn
 • 4-gangen diner in restaurant van het hotel met seizoensspecialiteiten en bijpassende Nederlandse wijn
 • Bezoek aan wijnchâteau in Belgisch Limburg met proeverij van drie topwijnen
 • Lunch inclusief wijn in Château Neercanne
 • 4-gangen diner met begeleidende wijnen in een iconische watertoren
 • Busvervoer dag 2
 • Begeleiding door Ellen Dekkers
 • Begeleiding door de grootste connaisseur van Limburgse wijnen

 

De prijs van deze driedaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 895,- per persoon.
Toeslag 1-persoonskamer € 80,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie