Kookreis Umbrië Truffel

KOKEN EN TRUFFELS ZOEKEN IN UMBRIË

Hier in Umbrië waardeert iedereen de culinaire kunsten van “La Mamma”. Geen restaurant kan er tegen op! Tijdens deze kookreis leer je de heerlijkste recepten waar je thuis iedereen mee gaat verrassen.
De kookreis kan vanaf 2 personen gereserveerd worden en wordt op zo’n karakteristieke agriturismo gehouden, aan de rand van een klein dorpje, zo’n 30 km ten noordwesten van Perugia. Deze agriturismo bestaat uit meerdere gebouwen, wat oorspronkelijk een boerderij geweest is. Er zijn 9 sfeervolle, landelijk ingerichte appartementen, allen met keuken, badkamer, televisie, telefoon, antieke meubelen, balken plafonds en terracotta vloeren. Er is een restaurant waar je voor een leuke prijs heel lekker eet. Qua ontspanning zijn er volop mogelijkheden. Allereerst een heerlijk zwembad in de tuin, een tafeltennistafel, tafelvoetbal, mountainbikes (te huur) en een barbecue en broodoven waar je je eigen pizza in kunt bakken.
De cursussen worden in de maanden maart t/m juni en oktober t/m november gehouden.

Dag 1
Je komt altijd op woensdag aan en het vertrek is op zaterdag. Op woensdag kun je ’s middags aankomen, even een duik in het zwembad nemen en ’s avonds is er een welkomstdiner waar je alvast kennis maakt met de traditionele Italiaanse, maar vooral Umbrische, keuken.

Dag 2
Je doet lekker rustig aan want je wordt pas zo rond half vier in de keuken van het restaurant verwacht. Samen met kokkin Maiolina (een geweldig mens!) maak je gerechten die je ’s avonds op het menu van het restaurant ziet staan. Er zal een keuze gemaakt worden uit gerechten, zoals antipasto: crostini en bruschette, torta al testo, tigelle, torta di formaggio (kaastaart); en vervolgens verse pasta, gnocchi, pizza et cetera en aansluitend ananas-notentaart en tozzetti. Tijdens de kookcursus is er een Engelstalige vertaalster aanwezig.
Daarna is er om 18:00 uur een afspraak bij een wijnhuis gemaakt waar je een hele persoonlijke ontvangst zult hebben met een geweldige uitleg over de lokale wijnen. De wijngaarden liggen op de grens van Umbrië en Toscane en er wordt dus zowel de typische Umbrische fruitige witte wijn Grechetto als de Toscaanse rode Montepulciano gemaakt. Verder maken ze een prachtige dessertwijn: Vin Santo.
’s Avonds proef je je eigen culinaire prestaties.

Dag 3
Op vrijdagochtend ben je vrij en om half vier heb je de tweede kookcursus met aansluitend een truffelzoektocht in de bossen met speciaal daarvoor afgerichte honden. Tijdens het diner, rond achten, worden de gevonden truffels bereid.

Dag 4
Op zaterdag, na het ontbijt, zit het arrangement er helaas op maar kun je met een schat aan kookervaring thuis aan de slag!

  • Truffel zoeken is in Umbrië een aantal maanden verboden. In die periode wordt er op het terrein van het agriturismo een demonstratie met de honden gegeven.De ingrediënten:
  • Drie overnachtingen op karakteristiek agritursismo
  • Elke ochtend ontbijt
  • Welkomstdiner inclusief wijn
  • Twee middagen kookcursus met Engelstalige vertaalster
  • Diner (na de kookcursus) exclusief drankjes
  • Bezoek aan wijnproducent
  • Truffelzoektocht of demonstratie met tijdens het diner truffelgerechten
De prijs van deze vierdaagse kook- en truffelreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 525,- per persoon
N.B. De truffelzoektocht is in de maand september niet mogelijk omdat er geen truffels zijn. In deze maand wordt een korting van € 50,- verleend.
In de wintermaanden wordt er ter plaatse een verwarmingstoeslag berekend van € 1,50 per uur.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie