Gastronomisch genieten in Zuid Limburg

Als er een provincie is waar je heerlijk kunt eten, wijnproeven en overnachten op een wijndomein dan is het Limburg wel.
In het zuiden van Limburg, vlakbij Vaals, verblijf je op een bijzonder wijndomein en maak je kennis met misschien wel de beste mousserende wijn van Nederland en rode en witte wijn.
Je proeft mooie lokale producten van authentiek tot zeer verfijnd. En je hebt alle tijd om lekker in Maastricht rond te kijken en te shoppen.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht op het sfeervolle wijndomein waar je heel gastvrij ontvangen wordt. Er zijn 5 leuke gastenkamers in het hoofdgebouw, elk anders gedecoreerd maar de basis
is modern met duurzame materialen en goed sanitair. Mocht je iets royaler willen overnachten en de mogelijkheid hebben om een kopje koffie of thee te zetten dan zijn er 2 suites in de bijgebouwen. Beiden ook uiterst sfeervol en de ene heeft een prachtig zicht op de wijngaard. En ben je met 10/14 personen dan zijn jullie de enige gasten op het domein. Is dat geen feest?
Nadat je gesetteld bent word je door de gastheer rondgeleid en krijg je een uitgebreide uitleg over hun mousserende wijnen die wat ons betreft tot de beste Nederlandse mousserende wijnen van Nederland behoren. Proef maar of we gelijk hebben!
Er zijn 2 restaurants op loopafstand voor het diner.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt krijg je van ons een wandelkaart en wandel je door het Limburgse landschap naar een ander wijndomein van de enige Nederlandse flying wijnmaker, Stan Beurskens.
Zijn uitdaging is het maken van rode en witte wijn op niveau waar bij rode wijn zijn specialiteit is. Na de rondleiding proef je natuurlijk zijn wijnen. Na dit bezoek hebben we een leuk adres voor je waar je allerlei ambachtelijk producten kunt proeven en uiteraard kopen. We hebben een leuk lunchgerecht gereserveerd met een glas lokale wijn en je sluit af met een kopje koffie of thee met een superlekkere appeltaart.
De middag is aan jullie zelf.
’s Avonds eten jullie in het meest gastvrije fine-dining restaurant van Maastricht. Er wordt een mooi seizoensgebonden 4 gangen verrassingsmenu geserveerd met bijpassende wijnen.

Dag 3
Na het ontbijt rij je op je gemak naar de oosthelling van de Sint Pietersberg voor een bezoek aan wijnhuis dat weer totaal andere wijnen maakt zodat je op brede wijze kennis maakt met het wijngebied van Limburg.
’s Middags is het leuk om een deel van de wijnroute te rijden of te fietsen door het Jekerdal. En voor ’s avonds hebben we een tafel gereserveerd in een modern restaurant dat gevestigd is in een historisch vakwerkhuis. De kookstijl van de kok is klassiek modern met een wereldse touch. Je krijgt een top 5 gangen menu geserveerd met mooie gerechtjes en harmoniërende wijnen.
De sommelier serveert naast klassieke wijnen ook vernieuwende biologische en biodynamische wijnen.

Dag 4
Na het ontbijt is het moeilijk afscheid nemen van deze plek maar met een paar flesjes mousserende wijn on der darm gaat het een stuk makkelijker en zul je nog vaak terugdenken aan deze wijnreis.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in 2 persoonskamer
  • ’s Ochtends een heerlijk ontbijt
  • Rondleiding en proeverij mousserende wijnen
  • Kaart met wandelroute
  • 2 Rondleidingen met uitleg en proeverij
  • Mooi seizoensgebonden 4 – gangen menu met bijpassende wijnen in Maastricht
  • Top 5 gangen menu met harmoniërende wijnen
    De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 525,- per persoon en op basis van een suite inclusief bubbels bij het ontbijt € 675,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie