Gastronomische wijnreis Limburg

Gastronomisch genieten in Zuid Limburg

Als er een provincie is waar je heerlijk kunt eten, wijnproeven en overnachten dan is het Limburg wel.
Je proeft mooie lokale producten van authentiek tot zeer verfijnd. En je hebt alle tijd om lekker in Maastricht rond te kijken en te shoppen.

Dag 1
In het zuiden van Limburg, vlakbij Vaals, verblijf je op een bijzonder overnachtingsadres in een klein en rustig gehuchtje. het is een kleinschalig adres met 3 prachtige kamers, alle drie in een andere kleur uitgevoerd en heel stijl- en sfeervol! De badkamers zijn nieuw en voorzien van mooi sanitair. Een van de kamers heeft een aangrenzende kamer waar eventueel 1 of 2 kinderen comfortabel kunnen overnachten. De gastvrouw en -heer hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en dat proef je direct bij aankomst. De ontbijtjes worden verzorgd met heerlijke streekproducten en wil je lekker buiten zitten dan is dat zeker mogelijk!
Nadat je je gesetteld hebt ben je welkom bij een wijndomein op loopafstand van je overnachtingsadres. Je krijgt een uitgebreide uitleg over hun mousserende wijnen die wat ons betreft tot de beste Nederlandse mousserende wijnen van Nederland behoren. Proef maar of we gelijk hebben!
Vanavond ben je welkom in een sfeervol restaurant op loopafstand van je overnachtingsadres. Hier wordt een smaakvol 3-gangen diner geserveerd met 3 glazen bijpassende wijn.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt bezoek je een ander wijndomein van de enige Nederlandse flying wijnmaker, Stan Beurskens.
Zijn uitdaging is het maken van rode en witte wijn op niveau waar bij rode wijn zijn specialiteit is. Je proeft drie van zijn wijnen en daarna heb je de tijd aan jezelf.

Dag 3
Na het ontbijt heb je een afspraak bij Domein Salamander. Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd. John maakt van elke druivenras (Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois, Riesling, Frühburgunder en Siegerrebe) cepage wijnen die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd mede daardoor kan het zijn dat zijn jaargangen niet een logische volgorde laten zien… maar zoals John terecht zegt ‘het gaat niet om de jaartallen maar om de inhoud!’
Voor de lunch ben je welkom op een bijzondere plek: een iconische watertoren met uitzicht tot ± 46 km ver, en dat is de straal waarbinnen de producten worden gemaakt die gebruikt worden in het restaurant. Je geniet hier van een lekkere lunch bestaande uit soep met een rijkelijk belegd bierbroodje van Talentino en daarna een hoofdgerecht met vis, vlees of vegetarisch. Je kiest zelf de drankjes er bij.
Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd in het meest gastvrije fine-dining restaurant van Maastricht. Er wordt een mooi seizoensgebonden 7 gangen verrassingsmenu geserveerd met bijpassende wijnen, water en een kopje koffie met friandises.

Dag 4
Na het ontbijt is het moeilijk afscheid nemen van deze plek maar met een paar flesjes wijn onder de arm gaat het een stuk makkelijker en zul je nog vaak terugdenken aan deze wijnreis.

De ingrediënten:

  • Drie overnachtingen in een kleinschalig B&B adres in Lemiers
  • ’s Ochtends een heerlijk ontbijt
  • Rondleiding bij wijndomein op loopafstand met proeverij mousserende wijnen
  • Bezoek aan wijnhuis Sint Martinus met uitleg en proeverij
  • Bezoek aan wijndomein in Eys met rondleiding, uitleg en proeverij
  • Lekkere lunch exclusief drankjes in een iconische watertoren
  • Mooi seizoensgebonden 7-gangen menu met bijpassende wijnen, water en koffie met friandises in fine-dining restaurant in Maastricht
De prijs van deze vierdaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 740,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Corrie

    Wij waren aangenaam verrast door de mooi plekjes, goede restaurants en gastvrijheid overal.