Gastronomische wijnreis Gelderland

GASTRONOMISCH GENIETEN "AU CHÂTEAU"

In het oosten van het land, op de grens van de Veluwe en de Achterhoek, ligt Brummen. Het staat vooral bekend om de prachtige kastelen en landhuizen. Je kunt er slenteren over de verlaten wandelpaden, fietsen in een voortdurend wisselend landschap of de Achterhoek in om het grootste wijngebied van Nederland te ontdekken. De lommerrijke Achterhoek wordt beschouwd als het Bourgogne van Nederland. Sinds jaren wordt hier door een twintigtal wijnboeren op kleine schaal kwaliteitswijnen gemaakt. De wijnstokken vormen een sfeervol decor dat naadloos past in het weelderige landschap.

Dag 1
Je logeert in een prachtig kasteelhotel, omgeven door een slotgracht, kasteelpark, bos en een 9-holes golfbaan. Geen kamer is hier gelijk maar ze zijn allemaal ingericht met prachtige stoffen, antieke meubelen en koloniale en Zuid-Afrikaanse accenten. Verder is er een bar, terras, whiskysalon, restaurant en wijnkelder met als specialiteit Zuid-Afrikaanse wijn.
’s Avonds word je ontvangen met een glas vonkelwijn. In de serre wordt een gastronomisch 5-gangen “Menu de Chef” geserveerd. Hierbij zal de sommelier je van een bijzonder wijnarrangement uit de Zuid-Afrika collectie wijnen laten genieten.

Dag 2
Er staat een heerlijk ontbijtbuffet klaar met een glas mousserende wijn. Na het ontbijt kun je met de route die je van ons meekrijgt een prachtige rit maken langs 4 wijngaarden. Afhankelijk van de dag zorgen we er voor dat je een rondleiding en proeverij krijgt bij één van de wijnhuizen.
Onderweg kun je leuke stops maken in het sfeervolle Hanzestadje Zutphen of bijvoorbeeld in Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland.
Vanavond geniet je van een culinair 4-gangen diner (exclusief wijn) dat geserveerd wordt in de 19e eeuwse serre van het kasteel.

Dag 3
De volgende ochtend is het nog even genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Als herinnering aan dit verblijf ontvang je een Zuid-Afrikaanse verrassing.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer met bijzondere accenten
  • Elke ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met een glaasje mousserende wijn
  • Eerste avond gastronomisch 5-gangen diner met Zuid-Afrikaanse wijn, water en koffie na
  • Bezoek aan wijnhuis en proeverij
  • Laatste avond 4-gangen diner exclusief drankjes
  • Zuid-Afrikaanse verrassing
De prijs van deze driedaagse culinaire wijnreis is op basis van een weekend (vrijdag-zondag) en een 2-persoonskamer en bedraagt € 550,- per persoon. Op de overige dagen bedraagt de prijs € 495,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie