Gastronomische reis Ardennen

Gastronomisch weekend in de Ardennen

Voor een wijnreis dichtbij is België een ideale bestemming. Het is een kleurrijk wijnland aan het worden want de kwaliteit blijft stijgen en er komen steeds meer professionele wijndomeinen bij. Zodra je de grens over bent verandert het landschap, de mensen spreken een andere taal, de dorpen en stadjes zijn anders en het leven is er heerlijk Bourgondisch. En dat zie en proef je in de vele restaurants.

Dag 1
Op weg naar het hotel maak je een eerste stop bij een klein maar bijzonder wijnhuis. Ze hebben maar 2 hectare wijngaard, gelegen op een zuidhelling ten zuiden van Hasselt en ± 200 km ten noorden van de Champagnestreek. Het klimaat hier is niet veel anders dan in de Champagne en ze maken dus een mousserende wijn of, zoals ze zelf zeggen: een schuimwijn van topkwaliteit. Eén van de familieleden ontvangt je hier en vertelt je graag over hun overtuiging om hier schuimwijn te maken en ze laten je vanzelfsprekend graag proeven. De wijn is een sprankelend feestje in je glas en een mooie start van de reis.
Daarna rijd je door naar ons hotel ten zuiden van Namen. We vielen hier voor de ligging en het uitzicht op de prachtige vallei van de rivier de Maas. Het hotel is klein en sfeervol met een bierbar, terras, lounge en een restaurant met een verfijnde keuken met aandacht voor lokale producten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en indien mogelijk reserveren we een kamer met een privé terras zodat je hier heerlijk kunt ontspannen en genieten van het uitzicht.
Vanavond wordt er een mooi diner met ‘Belgische wijn’ geserveerd.

Dag 2
Na het lekkere ontbijt hebben we een afspraak bij een succesvol wijnbedrijf vlakbij Dinant. Hier hoor je een mooi verhaal hoe zij begonnen zijn. de aanpak is tot in de puntjes uitgedacht: ze willen op een zo ecologische en natuurlijk mogelijke manier wijn maken en door de nauwe band met de natuur zijn de wijnen hier een unieke smaaksensatie. Proef zelf maar!
De rest van de dag kun je lekker wandelen en relaxen.
Voor vanavond hebben we een sfeervol restaurant in Dinant gereserveerd waar je geniet van een gastronomisch menu met ‘Belgische wijn’.

Dag 3
Nog even ontbijten en dan heb je nog alle tijd om van de prachtige omgeving te genieten voordat je weer richting huis gaat.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een klein en sfeervol hotel inclusief ontbijt
  • Bezoek aan een klein maar bijzonder wijnhuis met rondleiding, uitleg en proeverij
  • Mooi diner inclusief wijn in het restaurant bij je overnachtingsadres
  • Bezoek aan een ecologisch wijnbedrijf met rondleiding, uitleg en proeverij
  • Gastronomisch menu inclusief wijn in een sfeervol restaurant in Dinant

 

De prijs van deze gastronomische wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 425,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie