Food, cooking & Wine in Umbrië

TWEE CHARMANTE EN SFEERVOLLE LOGEMENTEN MET ECOLOGISCHE ZWEMVIJVER

Als je van puur en oorspronkelijk houdt maar tijdens je vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is dit je bestemming!

We hebben het over een agriturismo die van origine een boerderij uit 1830 was en in 2011 een volledige restauratie heeft ondergaan. De originele elementen zijn behouden zoals de plavuizen vloeren en de zo karakteristieke balken. Het interieur is zorgvuldig ontworpen met een goed gevoel voor stijl, kleur en materialen. Dat vind je terug in de diverse prachtige schilderijen, sculpturen en foto’s. Er is internetverbinding. Al met al een agriturismo voor een ieder die op zoek is naar rust en optimaal genieten aan de rand van de ecologische zwemvijver onder het genot van een goed glas wijn.

INFORMATIE:
Voor boodschappen kun je terecht in Montegabionne (9 km) of in een van de vele stadjes op relatief korte afstand in Umbrië en Toscane.

FOOD, COOKING & WINE:
Op de aankomstdag bereidt de Nederlandse gastvrouw, die overigens een gepassioneerd chef-kok is, een welkomst 3-gangen diner met bijpassende wijnen.
De 2e dag breng je een bezoek aan een bijzondere tuin op 2 km van je overnachtingsadres. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster creëerde architect Tomaso Buzzi in de jaren 60 en 70 zijn idee van een ideale stad in een neo-maniëristische stijl, waaronder zeven theaters, in combinatie met elementen van symboliek, allegorieën, astronomie, magie en doolhoven. Een sprookjesachtig bijna surrealistisch geheel.
‘s Middags lunch je op je overnachtingsadres en aan het eind van de middag neemt ze je mee voor een wijn- en spijsproeverij in de bar van het dorp. Een unieke belevenis!
Op de 4e dag heb je in de middag een kookworkshop voor het diner van vanavond.
Dag 5 krijg je een rondleiding en wijnproeverij in een van de oudste kastelen van Umbrië. Het is al 4 generaties lang in handen van dezelfde familie. Je proeft na de rondleiding 5 mooie karakteristieke wijnen.
Dag 6 ga je met je gastvrouw naar een historische wijnmakerij in een klein dorpje bij Perugia. De wijnmaker maakt bijzonder mooie wijnen van druivenrassen die tot de geschiedenis van van dit gebied behoren je krijgt hier een uitleg en een uitgebreide proeverij.
Op de laatste avond geniet je nog een keer van de kookkunsten van je gastvrouw.

Logement 4 personen (150 m²)
BEGANE GROND:
Woonkamer van 10 x 5 m met een gezellige plek om te zitten bij de open haard en openslaande deuren naar de tuin.
Goed uitgeruste keuken.
Slaapkamers: 2 met elk een 2-persoonsbed.
Sanitair: 2 badkamers met bad en toilet.

Logement 2 personen (110 m²)
BEGANE GROND:
Woonkamer van 10 x 5 m met een gezellige plek om te zitten bij de open haard en openslaande deuren naar de tuin.
Goed uitgeruste keuken.
Slaapkamers: 1 met een 2-persoonsbed.
Sanitair: 1 badkamer met bad en toilet.

EXTRA:
Ecologische zwemvijver.
Privé terras bij beide logementen met tuinmeubilair.
Tuin.

EXTRA SERVICES, TEGEN BETALING:
Gebruik wasmachine, € 5 per keer.
Ontbijtservice.
Diner.

TER PLAATSE:
Bedlinnen en hand- en theedoeken aanwezig.
Verwarming naar verbruik.
Schoonmaak € 60 / € 40.
Toeristenbelasting.
Huisdier welkom.

De prijs van deze achtdaagse food, cooking & wine reis is afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist en bedraagt tussen de € 1030,- en € 1135,- per persoon.
(Juli en augustus niet mogelijk.)

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie