PROEF HET ECHTE TWENTE

In Twente waan je je even in het buitenland. Op het ene moment waan je je in het Franse Picardië terwijl een volgend moment het je aan Zuid-Engeland doet denken. Zelfs associaties met Italië dringen zich op. Een schitterend landschap met veel boerderijen waar de boeren met hart en ziel de prachtigste producten maken. Dus wil je ontdekken en zowel qua wijn als culinair verrast worden, aarzel dan niet!

Dag 1
Op de dag van aankomst (donderdag) rijd je naar het hotel in Delden waar we een kamer voor je gereserveerd hebben. Het hotel ligt op het landgoed Twickel en 5 minuutjes van het centrum van het gezellige Delden. De kamers zijn goed verzorgd ingericht en beschikken allemaal over privé sanitair, wifi en het merendeel over een balkon of terras.
’s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel waar je geniet van een 3-gangen diner met wijnarrangement.

Dag 2
Je start met een lekker ontbijt en daarna staat er een mooie fietstocht op het programma over het landgoed Twickel en een High Wine in Zenderen. Hier proef je 3 verschillende wijnen met een etagère met verschillende hapjes van het seizoen.

Dag 3
De derde dag is het eerst even goed ontbijten en mocht het de eerste zaterdag van de maand zijn dan raden we je aan om naar de streekmarkt in Delden te gaan. Een kleinschalige markt waar je bijzondere producenten uit de regio ontmoet. Ze laten je met plezier hun (h)eerlijke producten proeven en je kunt ze ter plaatse kopen. Deze streekmarkt wordt ook wel de mooiste boerenmarkt van Oost-Nederland genoemd. Je krijgt van ons een wandelroute mee die je langs prachtige Twickelboerderijen leidt. De wandeling durrt zo’n 1,5 uur. In de middag heb je een afspraak met het wijnhuis Hof van Twente. Wijn in Twente, dat kan toch helemaal niet? Het kan dus wel, en goed ook, dat laten Roelof en Ilse je vanmiddag zien en proeven.
‘s Avonds dineer je in het restaurant van het hotel en de chef verwent je met een 4-gangendiner met bijpassend wijnarrangement.

Dag 4
De volgende ochtend, na het ontbijt, zit het erop maar heb je nog tijd? Maak dan op de terugweg een stop in het kunstzinnige Diepenheim, het centrum van beeldende kunst dat bekend staat om zijn kastelen en havezaten met prachtige tuinen.

De ingrediënten:

 • Je brengt drie nachten door in een mooi 4-sterrenhotel
 • ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijtbuffet klaar
 • 3-gangen diner in het restaurant van het hotel inclusief wijn
 • Fietstocht over landgoed Twickel
 • High Wine bij wijnkoperij/restaurant in Zenderen
 • Bezoek aan wijngaard Hof van Twente met proeverij
 • Wandelroute
 • Culinair 4-gangen diner à la chef met wijnarrangement

 

Niet inbegrepen:

 • Toeristenbelasting, ± € 2,- per persoon per dag, ter plaatse te voldoen
 • Fietshuur € 10,- per persoon per dag (e-bike € 25,- per persoon per dag)
De prijs van deze vierdaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 415,- per persoon. Ter plaatse wordt toeristenbelasting verlangd.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Erna

  We vonden het echt een hele fijne reis!
  We hebben genoten van alle hapjes, drankjes, kleuren en geuren
  Het was een ervaring die je heel modern ‘mindfull’ kan noemen.
  Ik heb nog nooit zo intensief geproefd en geroken, gekauwd en geslikt
  Een klein dingetje: Na de proeverij, kwamen we rozig om 6 uur weer in het hotel
  daarna hadden we nog om 7 uur een 4 gangen diner met vier glazen wijn
  Dit werd ons iets te veel.
  Alles bij elkaar voor herhaling vatbaar!
  We hebben mensen onderweg ook verteld van jullie organisatie. Vonden ze erg interessant!
  Mooie omgeving.