LOGEREN BIJ DE WIJNBOER IN NOORD-HOLLAND

Een stukje Frankrijk in Nederland… In de kop van Noord-Holland ontmoet je een familie die vol passie bezig is met wijn en lekker eten.
Pa ontfermt zich over de 6000 stokken in de wijngaard. Elke dag weer vertroetelt hij zijn wijngaard om in het najaar een goede oogst te hebben. Iedereen helpt mee met de pluk maar pa maakt de wijn in een nieuwe wijnmakerij, ondergebracht in een oude wijnschuur. Ma verricht hand- en spandiensten in de wijngaard en bij het bottelen maar ze houdt zich vooral bezig met de verkoop van de wijnen en de 3 bed & breakfast kamers en de 5 vakantiehuisjes waarvan twee met uitzicht op de wijngaard.

Dag 1
Je wordt allerhartelijkst door moeder of dochter ontvangen die alle activiteiten verzorgt. De eerste middag is er een kleine rondleiding door de dochter Celine zodat je een indruk krijgt van het wijngebeuren. Zo rond zessen word je in het restaurant verwacht waar zoonlief met verse regionale producten kookt. Jullie genieten hier van een mooi 4-gangen menu met een fles rode of witte wijn van de wijngaard waar je je bevindt.

Dag 2
De volgende dag, na het ontbijt, toer je lekker door de omgeving want het is hier heerlijk landelijk met mooie dorpjes. Je krijgt van ons ‘lekkere’ adressen mee: een schapenboerderij die natuurlijk kaas maakt maar bekend staat om het schapenijs dat ze maken. Even proeven… Een hertenboerderij waar je het hele jaar alles kunt kopen van het hert. De herten zijn biologisch grootgebracht waardoor het vlees weinig vet bevat en rijk is aan ijzer en eiwitten. Neem je koelbox mee want ze verkopen hier van hertenrugfilet tot hertengehakt en van goulash tot paté. Verder is er een fruitkwekerij waar ze de heerlijkste jammetjes, sappen en honing hebben.
’s Avonds staat er een fiets voor je klaar om naar Hoorn te gaan. Een sfeervol, historisch stadje. Hier hebben we om 19:30 uur een tafeltje voor je gereserveerd in een leuk restaurant  waar je verrast wordt door een 4-gangen diner. Laat je adviseren voor een lekkere bijpassende wijn.

Dag 3
De volgende ochtend, na het ontbijt is je ontdekkingstocht in Noord-Holland ten einde.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een bed & breakfast kamer
  • Twee heerlijke ontbijtjes
  • Kleine rondleiding door de wijngaard met uitleg
  • Op de eerste avond 4-gangen diner met witte of rode wijn van de eigen wijngaard
  • Route met tips voor ‘lekkere’ adressen
  • Op de tweede avond een mooi 4-gangen diner exclusief wijn in een restaurant in Hoorn
  • Fietshuur tweede avond
De prijs van deze driedaagse reis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 255,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Judith

    Ik wil bij deze even doorgeven, dat we een geweldige tijd hebben gehad in Wognum. De huisjes, de rondleiding in de wijngaard. Het weer speelde natuurlijk ook een grote rol. Heerlijk gefietst en ook heerlijk gedineerd in Hoorn (echt super met heerlijk bijpassende wijnen bij de gerechten).