Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Alpujarras...

Alpujarras, het wijngebied in opkomst

Ten oosten van de stad Granada ligt een prachtig bergachtig gebied aan de zuidflank van de Sierra Nevada. Een ruig gebied met de hoogste wijngaarden van Europa en een uniek (micro)klimaat. Spannende wijnen met een mooi verhaal komen hier vandaan. Een ontdekking waard!

Vanaf 589,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/01/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Spanje

De reis laat je kennis maken met het wijngebied Alpujarras. Je verblijft op een heuvel boven de Guadalfeo rivier. De meerdere gebouwen van het hotel beschikken over comfortabele kamers en er is een terras met zwembad aanwezig. De reis brengt je langs twee wijnhuizen en beide avonden geniet je van een diner met begeleidende wijnen bij het overnachtingsadres.

Dag 1: Laat je verrassen door een fascinerend berglandschap en geniet van een regionaal diner

Je vliegt op Malaga en vervolgens rijd je door een fascinerend berglandschap naar je overnachtingsadres, een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er vers voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 2: Wijnproeven bij een biologisch wijnhuis, lunch en genieten van een mooi diner

Na het heerlijke, uitgebreide ontbijt (hopelijk buiten zodat je geniet van het prachtige uitzicht) breng je een bijzonder bezoek aan een authentiek biologisch wijnhuis met wijngaarden op wel 1300 m! Vanwege de steile hellingen werkt men er nog met muilezels. De rondleiding en uitleg is Spaanstalig maar er is een Engels- of Nederlandstalige gids bij voor de vertaling en natuurlijk proef je de wijnen.
Samen met de gids lunch je, bezoek je een kurkeneikbos en ‘s middags bezoek je een ander wijnhuis dat weer totaal anders qua filosofie is: Een wijnhuis met prachtige wijnen van de unieke Vijiriegadruif . Ook hier is de uitleg bij de rondleiding Spaanstalig en wordt dit voor je vertaald door de gids.
Verder maak je met de gids een rondwandeling door de wijngaarden.
’s Avonds wordt er ‘thuis’ weer heerlijk voor je gekookt.

Dag 3: Maak van je terugreisdag een heerlijke vakantiedag!

Na het ontbijt check je uit en rijd je via een mooie route terug naar Malaga. Zelfs de terugreisdag is nog een heerlijke vakantiedag!

Bodega Verdevique

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Càdiar, Alqueria de Morayma
Dag 2: Càdiar, Alqueria de Morayma
Dag 3: Einde reis

Wil je langer in dit bijzondere wijngebied blijven of de reis combineren met andere gebieden? Neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Beide avonden diner met mooie wijnen bij uit deze streek
- Twee bezoeken bij mooie wijnhuizen met rondleiding met en proeverij en vertaling door gids
- Lunch met Engels- of Nederlandstalige gids
- Rondwandeling met gids door de wijngaarden
- 10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kun je naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neem hiervoor contact met ons op.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heb je alle vrijheid om zelf de route te bepalen. Je kunt zoveel bagage meenemen als je zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in jouw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra je de voordeur uitstapt. Zie je onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan jou, stap uit en geniet!

Heb je geen of een wat oudere auto? Wij bieden de optie om op locatie een auto te huren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Cazebonne na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jou uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij je dit natuurlijk weten. Indien je niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor je geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Alqueria de Morayma

Een bijzondere plek! Prachtig gelegen op een heuvel boven de Guadalfeo rivier met uitzicht op de Sierra Nevada! Het is een rustiek adres bestaande uit meerdere gebouwen met kamers die allen verschillend zijn, voorzien van tegelvloer, houten balken en privé sanitair. Buiten is een royaal terrein en je hebt een fijn terras met uitzicht op het zwembad.
Er is een restaurant waar de regionale keuken geserveerd wordt.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers