Granada en zijn opkomend wijngebied

Granada is zo’n heerlijke temperamentvolle stad waar je het pure Andalusië proeft en zeker in combinatie met het wijngebied ten oosten van Granada beleef je Andalusië op z’n best!

Dag 1
Je start met één nachtje in Granada. Bij aankomst settel je je even in ons plezierig gelegen 3-sterren hotel waar een lekkere fles wijn uit de regio voor je klaarstaat.
Voor vanavond hebben we een modern ‘wijnrestaurant’ gereserveerd waar je een mooi diner geserveerd krijgt met wijnen uit de streek, water en een kopje koffie toe.

Dag 2
Na het ontbijt kun je het Alhambra en Generalife bezoeken. Een ‘must’ in Granada. Het ticket kun je via hun website reserveren (± € 17,- per persoon).
Na dit bezoek ben je vrij om nog even rond te kijken en aan het eind van de middag word je verwacht in een modern wijnhotel ten zuiden van Granada op weg naar het wijngebied. Een heerlijk hotel met goed verzorgde kamers en een restaurant waar je één nacht overnacht en vanavond van een prachtig gastronomisch diner geniet met wijnen van de eigen bodega (die je op zaterdag en zondag ook kunt bezoeken).

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en trek je het wijngebied in. We maken een afspraak bij een authentiek wijnhuis met een verhaal, een  biologisch domein waar je een uitleg krijgt en uiteraard hun wijnen proeft. Na dit bezoek kun je de prachtige omgeving verder verkennen en aan het eind van de middag word je bij je overnachtingsadres verwacht. Een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er heerlijk voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 4
Na het ontbijt staat er opnieuw een wijnbezoek op het programma, dit keer een wijnboer die prachtige wijnen maakt, o.a. van de unieke Vijriegadruif. Verder krijg je van ons een beschrijving mee voor een rondwandeling door de wijngaarden en na terugkeer op je overnachtingsadres geniet je vanavond opnieuw van een heerlijk diner.

Dag 5
Na het ontbijt check je uit en rijd je via een aantal witte dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Onderweg ligt Trevélez, het hoogst gelegen dorp van Spanje en onder andere bekend door de Serranoham. En heb je nog tijd, loop dan ook even rond in het witte Moorse Pampaneira. Zelfs de terugreisdag is nog een heerlijke vakantiedag!

De ingrediënten:

 • Eén overnachting in een 3-sterren hotel in Granada met ’s ochtends een heerlijk ontbijt
 • Welkomstglas wijn en tapa in een ‘Taberna’
 • Mooi diner met bijpassende wijn uit de streek, water en koffie
 • Eén overnachting in een 4-sterren wijnhotel met smaakvol ontbijt
 • Gastronomisch diner met bijpassende wijnen
 • Twee overnachtingen in een prachtig gelegen hotel met elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Bezoek aan  authentiek, biologisch wijndomein met Spaanstalige uitleg en proeverij
 • Bezoek aan wijndomein met o.a. wijn van de Vijriegadruif met Spaanstalige uitleg en proeverij
 • Beschrijving wandeling in de wijngaarden
 • Twee regionale diners met bijpassende wijnen
 • 10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl
De prijs voor deze vijfdaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van de periode, vanaf € 585,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie