WIJNREIS ZUID-AFRKA OP MAAT

“Namukelekile” of: “welkom in het wijnland van Zuid-Afrika”. Iedereen die er al eens is geweest zal het met ons eens zijn, Zuid-Afrika is absoluut het paradijs voor wijnliefhebbers! Stellenbosch, Paarl en de Franschhoekvallei vormen het hart van de Kaapse wijnstreek, zo’n 50 km ten oosten van Kaapstad. Hier liggen enkele van de mooiste wijngebieden ter wereld, waar steile bergtoppen uitkijken over de met wijnstokken bedekte hellingen en de golvende heuvels die zich uitstrekken tot aan Valsbaai. De wijnhistorie hier dateert uit het einde van de 17e eeuw. De gouverneurs zonden Nederlandse en Franse kolonisten, onder wie veel druiventelers, uit naar het buitenland om de grenzen van de kolonie uit te breiden. De wijnbouw heeft een enorme vlucht genomen, natuurlijk door de gunstige klimatologische omstandigheden maar zeker ook door de Hugenoten die hier verspreid werden om hun integratie te bevorderen maar met name om optimaal te kunnen profiteren van hun expertise in de wijnbouw. In Nederland zijn de wijnen uit Zuid-Afrika heel populair. Na Franse wijn drinken we de meeste wijn uit Zuid-Afrika. In eerste instantie door de lage prijs maar tegenwoordig kiest men ook voor het unieke karakter van de Kaapse wijnen.
Zoals Zuid-Afrika een grote variëteit aan wijnen heeft, hebben ze ook een enorme variatie aan landschappen en parken. Het is een smeltkroes van culturen, een mix van bruisende steden en een rustig platteland. Reizen door Zuid-Afrika is optimaal genieten!

Gids
Deze reis is een voorbeeldreis voor 12 personen. In dat geval zorgen wij voor professionele begeleiding van iemand die het land goed kent, de wijngebieden en gepassioneerd over de wijnen kan vertellen.

Periode
Dit is een voorbeeldreis van:
7 dagen / 6 overnachtingen

Aantal personen
Deze reis is gebaseerd op 12 personen
Maar elk gewenst personenaantal is mogelijk

Vervoer
Ter plaatse is het vervoer geregeld!
KLM heeft goede directe vluchten.

Hotels

Kaapstad
Mooi intiem 4-sterren boetiekhotel, super goed gelegen op loopafstand van het centrum. De kamers zijn elegant en zeer comfortabel ingericht. Er is een zwembad, een terras en een tuin om heerlijk te relaxen.

Stellenbosch
Een prachtig privé 5-sterren hotel in een buitenwijk van Stellenbosch. De kamers zijn modern, comfortabel en verzorgd en beschikken over privé sanitair, airco en satelliet-televisie. Het hotel heeft een spa met een groot verwarmd binnenbad, fitness, sauna, buitenzwembad en een restaurant waar gekookt wordt met producten uit de eigen biologische tuin.
De Stellenbosch Golf Club is op 3 km afstand en in minder dan 10 minuten met de taxi ben je in het hartje van het centrum.

Hermanus
Sfeervol landhuis met diverse vleugels. Een persoonlijk adres met 11 unieke kamers. Kleinschalig en heerlijk cosy met een prachtige tuin en verwarmd zwembad.

Programma
Dag 1
De verwachte aankomst voor diegenen die vandaag aankomen is in de avond. We starten met een welkomstglas in het hotel in Kaapstad met kleine hapjes. Onze gids heet jullie van harte welkom en begeleidt jullie tijdens deze reis.

Dag 2
Na het ontbijt vertrek je naar de oudste township van Kaapstad, Langa. Hier wandel je met een gids die je laat zien hoe de mensen hier leven, waarom de townships blijven groeien en waarom mensen hier niet meer weg willen. Tijdens deze wandeling worden ook de ware geheimen van de Afrikaanse keuken bloot gegeven door lokale bewoners bij hen thuis. Je helpt mee om de maaltijd te bereiden en daarna geniet je samen met de lokale gastvrouw en – heer van de maaltijd.
Na de lunch heb je de middag vrij.
Vanavond beleef je een ‘one-of-a-kind-experience’: Julia, de chef kokkin, kookt in haar privé restaurant een 5-gangen diner. Je zit aan een lange tafel in een sfeervolle ruimte zonder dat er andere gasten zijn. Ze kookt heerlijk verfijnd en serveert er mooie wijnen bij.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en vertrek je richting Stellenbosch.
De eerste stop is bij Constantia/Steenberg, één van de oudste wijnhuizen uit 1682. Het wijngoed ligt in het hartje van Constantia en heeft een prachtig gerestaureerde kelder met de modernste gistingsapparatuur en rijpings-capaciteit van 1200 vaten. Je maakt hier een wandeling met een flora en fauna gids. Het wandelen hier is een feest, wat een prachtige natuur!
Denk aan goede wandelschoenen, een hoed/pet, zonnebrandcrème en wat versnaperingen en drinken voor een wandeling van ± 2 uur.
Vervolgens lunch je in een Bistro en, als het weer meezit, lekker buiten.
Na de lunch rijd je via de kustroute voorbij Muizenberg naar het hotel in Stellenbosch. Je hebt de tijd om even te settelen want hier blijf je 3 nachten.
Het restaurant van het hotel is erg goed, dus je kunt hier een tafeltje voor jezelf reserveren of je bestelt gewoon een ‘platter’ met een flesje wijn en je geniet in de bar of op het terras.

Dag 4
Na het ontbijt vertrek je naar het prachtige wijndomein Waterford. Het wijndomein bestaat – naast wijngaard – uit brede lanen vol citrusbomen, lavendel en een prachtige waterfontein die je op de etiketten weer terugziet. Je krijgt hier een mooie rondleiding met uitleg over de bodemsoorten, de terroir en de druivensoorten en je proeft deze mooie wijnen. Eerst de wijn en dan de combinatie tussen wijn en chocola die je nog nooit geproefd hebt. Een heel bijzondere smaakervaring!
Na dit bezoek en de proeverij gaan we naar de ‘bakery’ van het wijndomein Jordan. Hier staat een picknick klaar met heerlijke kazen, ham, worst, hummus, brood en zoetigheden. En natuurlijk wijn van het domein. Genieten op deze mooie plek is hier het motto.
Na de lunch keren we terug naar het hotel en heb je vrije tijd. ’s Avonds ga je naar het restaurant ‘Het Wijnhuis in Stellenbosch’, lekker informeel, gezellig zitten eten en even napraten.

Dag 5
Na het ontbijt vertrek je naar Waterkloof Estate. Dit wijndomein ligt op de Schaapenberg in Somerset West, slechts 3 km van de oceaan. De wijngaarden liggen op de bovenste hellingen waardoor de wijnen gekenmerkt worden door hun minerale karakter en elegante stijl en er wordt volledig biodynamisch gewerkt. Hier wacht je een rondleiding door de kelder, een mooie proeverij en aansluitend een fantastische lunch onder het genot van hun mooi harmoniërende wijnen.
Na de lunch neemt Annelies je mee om even te relaxen en na te genieten. De rest van de dag vul je zelf in.

Dag 6
Na het ontbijt check je uit en vertrek je naar de Drakenstein gevangenis tussen Paarl en Franschhoek, bekend omdat Nelson Mandela het laatste deel van zijn gevangenschap hier heeft doorgebracht.
Daarna rijd je door naar de historische Kaap-Hollandse boerderij uit 1690 die is omgetoverd tot een prachtig landgoed met mega grote en vooral prachtige tuinen. Dwaal door de wijngaarden en de tuinen, loop even naar de boerderij winkel waar ze allerlei lekkers verkopen, vers van het land. Je geniet hier van een gezonde lunch en vervolgens rijd je naar het hotel in Hermanus.
Na het settelen zie je elkaar weer voor het diner waar je naast de gerechten geniet van wijn en een prachtig uitzicht.

Dag 7
De laatste dag alweer! Na het ontbijt neemt onze gids je mee. Misschien spotten jullie een walvis, en dan door naar de lokale country markt waar alles zelf gemaakt wordt. Vervolgens word je bij Newton Johnson verwacht voor een proeverij en lichte lunch, gebaseerd op verse producten en een wine pairing per gang. Een waardig afscheidsmoment!

De ingrediënten

 • Twee overnachtingen in een hotel in Kaapstad inclusief ontbijt
 • Welkomstglas met kleine hapjes
 • Bezoek met gids aan de oudste township van Kaapstad
 • Kookworkshop Afrikaanse keuken met lunch
 • 5-gangen diner met begeleidende wijn in privé restaurant van Julia
 • Bezoek aan Constantia/Steenberg met wandeling met flora en fauna gids en bezoek aan Kirstenbosch botanische tuinen
 • Lunch in Bistro 1682 inclusief wijn
 • Drie overnachtingen in een prachtig privé 5-sterren hotel in Stellenbosch inclusief ontbijt
 • Bezoek aan wijndomein Waterford met rondleiding, uitleg en proeverij wijn en combinatie wijn en chocola
 • Picknick bij de ‘bakery’ van wijndomein Jordan inclusief wijn
 • Diner in Het Wijnhuis inclusief wijn
 • Bezoek aan Waterkloof Estate in Somerset West met rondleiding door de kelder, proeverij en aansluitend lunch inclusief wijn
 • Bezoek aan Drakenstein gevangenis
 • Bezoek aan historische Kaap-Hollandse boerderij met lunch inclusief wijn
 • Eén overnachting in een sfeervol landhuis in Hermanus inclusief ontbijt
 • Diner inclusief wijn in restaurant op loopafstand van het hotel
 • Bezoek aan country markt
 • Bezoek aan Newton Johnson met proeverij en lichte lunch met wine pairing
 • Vervoer per bus ter plaatse
 • Begeleiding door professionele en gepassioneerde gids
De prijs van deze zevendaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt ± € 1995,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie