EEN ZEER BIJZONDERE WIJNSTREEK: MENDOZA ARGENTINIË

Deze wijnreis naar Argentinië start in de prachtige metropool Buenos Aires, favoriete stad van Ellen! Daarna vlieg je samen naar de wijnstad Mendoza en de gelijknamige wijnstreek van Argentinië. De druiven groeien hier op een van de hoogste punten ter wereld en hier komt 70% van de Argentijnse wijn vandaan. Vooral de druif Malbec profiteert hier optimaal van de hoogte en het terroir. Naast Malbec doen ook de Cabernet Sauvignon en Tempranillo het hier heel goed voor de rode wijn en de Torrontes en Chardonnay voor de witte wijn. De stad is vrij modern, ruim opgezet, de lucht is er nog puur en ondanks de grootte van de stad hangt er een hele gezellige, relaxte sfeer.

Periode
Zondag 20.10 – maandag 28.10.2019
9 dagen / 6 overnachtingen

Aantal personen
Minimaal 15 personen, maximaal 24

Gids
Wie anders dan Ellen Dekkers gaat mee als begeleidster van deze wijnreis! Ellen is voor velen een bekende want ze begeleidt al 14 jaar onze groepswijnreizen. Altijd weer vol enthousiasme, warmte, passie en professionalisme. Ze heeft als vinoloog en wijnschrijfster een berg aan ervaring op gedaan en kent inmiddels de wijnwereld van haver tot gort. Ellen is een deler en ze deelt met groot plezier haar kennis met jou!

Uitvoering van de reis
We hebben deze reis samen met Sapa Pana Travel samengesteld, een reisorganisatie die 100% gespecialiseerd is in Latijns-Amerika.
Zij kunnen de vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires en retour op respectievelijk 20.10 en 27.10 voor je regelen maar je kunt ook contact met hen opnemen voor andere wensen voorafgaand of aansluitend aan deze periode om een andere streek of land te bezoeken.
Sapa Pana Travel, telefoon: 073 – 6106204, mail: info@sapapanatravel.nl

Vervoer
Vlucht voorstel:
Amsterdam 20.10.2019 21:05 uur – Buenos Aires 21.10.2019 05:50 uur (KLM)
Buenos Aires 27.10.2019 16:40 uur – Amsterdam 28.10.2019 10:00 uur (KLM)
De prijs van deze intercontinentale vluchten bedraagt € 1062,- per persoon exclusief ruimbagage (€ 80,- per persoon) en stoelreservering (vanaf € 20,- per persoon). De vermelde ticketprijs is de prijs van dit moment en kan wijzigen.
Let op: KLM biedt op intercontinentale vluchten nu ook de mogelijkheid om alleen met handbagage te reizen. Kijk hier goed naar bij het reserveren van je vlucht, reserveer ruimbagage.

Busvervoer ter plaatse is geregeld en de vlucht van Buenos Aires naar Mendoza en retour.
De vlucht van Buenos Aires naar Mendoza kan op dit moment nog niet gereserveerd worden waardoor de prijs kan wijzigen. We hebben in de prijs een bedrag van € 295,- per persoon hiervoor opgenomen.

Programma
Dag 1, zondag 20.10.2019
Je kunt vandaag met een intercontinentale vlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vliegen.

Dag 2, maandag 21.10.2019
Je arriveert vroeg in de ochtend en je transfer naar het hotel (Hotel Madero) is geregeld. Er zijn superior kamers gereserveerd. Mocht je direct je kamer willen betrekken, dan betaal je € 125,- per persoon extra. Anders krijgen de koffers een plekje en kun je alvast op pad gaan. Een aanrader is om bij de haven langs de kade te wandelen of in het ecologische natuurreservaat, lekker ontspannend na zoveel uur vliegen.
Aan het einde van de dag is het verzamelmoment met Ellen en gaan jullie met haar naar een restaurant waar je vanavond een mooi diner geserveerd krijgt met bijpassende wijn. De sommelier zorgt voor interessante combi’s tussen de wijn en de gerechten. Na het diner word je weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 3, dinsdag 22.10.2019
Vandaag word je meegenomen door de fascinerende en turbulente geschiedenis van de boeiende Argentijnse hoofdstad. Elke wijk heeft zijn eigen verhalen en vandaag ontdek je de meest bijzondere. Met een bus breng je – samen met een Engelstalige gids – een bezoek aan het echte stadshart met het Plaza de Mayo en het presidentiële paleis Casa Rosada.
Je maakt kennis met de oude wijk San Telmo, de bakermat van de tango en de karakteristieke volkswijk La Boca met haar gekleurde huizen en thuishaven van een van de grootste voetbalclubs ter wereld: de Boca Juniors.
In contrast met de wijk La Boca is de volgende stop Puerto Madero. Het herontwikkelde havengebied beschikt nu over veel restaurants, fantastische appartementen en prachtige moderne architectuur.
Je luncht in een authentiek restaurant waar de locals ook graag komen.
Deze stadstour is niet compleet zonder een bezoek aan de stijlvolle wijk Recoleta, waar de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta gelegen is. Op deze begraafplaats vind je onder andere het graf van Evita Peron. Je sluit de stadstour af in het trendy park Palermo waarna je weer teruggebracht wordt naar het hotel.
Vanavond ga je naar de Rojo Tango van het Faena hotel. Deze tangoshow staat wereldwijd bekend als een van de beste van Buenos Aires en won al meerdere prijzen. Onder het genot van een heerlijk diner word je getrakteerd op uitvoeringen door de beste tangodansers. Wat een passie, trots en prachtige muziek! Na afloop word je naar je hotel teruggebracht.

Dag 4, woensdag 23.10.2019
Na het ontbijt check je uit en vlieg je van Buenos Aires naar Mendoza. Er is een transfer naar Mendoza en daar krijg je direct een leuke stadstour om Mendoza te leren kennen.Vooral de parken en pleinen zijn karakteristiek voor Mendoza. Het grootste park van de stad heet Parque General San Martin, in het hart van het centrum. Hier komen de Argentijnen om te joggen, fietsen of simpel om elkaar te ontmoeten. Dit 500 hetare grote park wordt gezien als de longen van de stad. Hier bezoek je de heuvel van Gloria waar het monument van San Martin gelegen is. Voordat je doorreist naar Salentein, wordt er een lunch geserveerd inclusief wijn.
In de middag rijd je door naar Posada Salentein, het wijndomein dat is opgericht door de Nederlander Mijndert Pon. De bouw startte in 1997 en in 1999 was de bodega voltooid. De wijngaarden dateren al uit de 17e eeuw. Hier worden wijnen van de allerhoogste kwaliteit gemaakt met respect voor de natuur en ook de mensen van de gemeenschap. Zo’n 3 km van de bodega is het hotel, restaurant en een museum waar Mijndert Pon zijn privéverzameling van voornamelijk eigentijdse Argentijnse kunst en klassieke Hollandse schilderijen heeft ondergebracht. De collectie is van wereldklasse en een ‘must see’.
Je verblijft hier drie nachten in het hotel en vanavond geniet je van een 3-gangen diner met bijpassende wijnen in het restaurant bij het hotel.

Dag 5, donderdag 24.10.2019
In de ochtend word je rondgeleid door Bodega Salentein waarbij je kennis maakt met het productieproces en drie wijnen kunt proeven. Salentein is gelegen in de Uco Vallei in Mendoza. Dit is het koninkrijk van de Argentijnse wijnbouw. Dit vanwege de rijke bodem waarover dit gebied beschikt, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte en het lange groeiseizoen. Dit zorgt ervoor dat de vruchten een uitstekende rijping en concentratie bevatten. Dit alles resulteert in wijnen die donker van kleur zijn en met intense rijke smaken. Na het bezoek geniet je van een smaakvolle lunch inclusief wijn.
Na deze rondleiding en proeverij kun je een bezoek brengen aan het Killka Museum. Hier wordt een kunstcollectie tentoongesteld met eigentijdse kunst uit Argentinië en kunst uit de 19e en 20e eeuw uit Nederland. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van fietsen bij Posada Salentein om een rondje te fietsen door de omgeving of even te relaxen bij het zwembad..
In de avond word je meegenomen naar het restaurant op het prachtig gelegen wijndomein Casa de Uco, waar de chef en souschef een overheerlijk 3-gangen diner voor je bereiden. Beiden hebben deze wijnregio in hun hart gesloten en dat proef je zonder twijfel terug in de gerechten. De producten zijn voornamelijk afkomstig uit de regio en ze hanteren het ‘van boer tot bord’ principe. Vanzelfsprekend wordt dit diner begeleid door goede wijnen van het domein. Juan, de eigenaar, is naast wijnliefhebber ook fan van klassieke auto’s. Hij vertelt graag zijn verhaal hierover en de toelichting op de wijnen, mits hij niet in het buitenland is. Mocht dat zo zijn, dan is er iemand anders die in ieder geval over de wijnen en gerechten zal vertellen.

Dag 6, vrijdag 25.10.2019
Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar het wijnhuis Zuccardi gebracht. Hier krijg je een rondleiding en word je meer verteld over het wijnhuis zelf en de wijnen die hier geproduceerd worden. Zuccardi is een hoogtepunt, hier moet je gewoon geweest zijn. Zuccardi weet op alle niveaus in de markt het optimale uit de druivenstok te halen. Alle kinderen zijn betrokken in het bedrijf als wijnmaker, als verantwoordelijke voor olijfolie en als verantwoordelijke voor de drie restaurants van het bedrijf. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een uitstekende lunch.
In de middag bezoek je een olijfolie- of pistachenotenproducent. De informatie over dit bezoek volgt op een later moment.
Hierna reis je terug naar Salentein waar je vanavond geniet van een 4-gangen “Las Bras” diner met begeleidende wijn bij het restaurant van het hotel.

Dag 7, zaterdag 26.10.2019
Deze dag word je bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Mendoza gebracht waar je aan boord stapt van de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst word je verwelkomd en naar het hotel gebracht waar je de eerste nacht ook geslapen hebt.
Je sluit deze reis af in een mooi Italiaans restaurant in de wijk Recoleta. Italiaans, want in Buenos Aires waan je je soms een beetje in een Italiaanse stad. Wist je dat er miljoenen Italianen naar Argentinië zijn geëmigreerd? Zelfs de Argentijnse taal is hierdoor beïnvloed. Er wordt een heerlijk 3-gangen diner geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 8, zondag 27.10.2019
De unieke wijnreis door Argentinië is helaas voorbij. Je wordt – als je voor de aangegeven vlucht hebt gekozen – opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht.

Dag 9, maandag 28.10.2019
Aankomst in Amsterdam.

De ingrediënten

 • Binnenlandse vluchten, economy class
 • Drie overnachtingen in 5-sterren hotel Madero in Buenos Aires inclusief ontbijt
 • Drie overnachtingen in Posada Salentein bij een bijzonder wijnhuis in Tunuyan inclusief ontbijt
 • Transfer van luchthaven Buenos Aires naar hotel Madero
 • Transfer van hotel naar restaurant en v.v.
 • Diner in restaurant met interessante combi’s van wijn en gerechten
 • Transfer naar centrum Buenos Aires v.v.
 • Stadstour met Engelssprekende gids
 • Lunch in authentiek restaurant inclusief wijn
 • Diner inclusief wijn en tangoshow Rojo Tango
 • Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires
 • Binnenlandse vlucht Buenos Aires naar Mendoza v.v.
 • Transfer van luchthaven Mendoza naar Mendoza
 • Stadstour Mendoza
 • Lunch inclusief wijn
 • Transfer van Mendoza naar Posada Salentein
 • 3-gangendiner met bijpassende wijnen bij Posada Salentein
 • Rondleiding Bodegas Salenstein en aansluitend lunch
 • Transfer van hotel naar Casa de Uco v.v.
 • 3-gangen diner met bijpassende wijnen van Casa de Uco
 • Transfer van hotel naar wijnhuis Zuccardi v.v.
 • Rondleiding en lunch bij wijnhuis Zuccardi
 • Bezoek aan olijfolie- of pistachenotenproducent
 • 4-gangen Las Bras diner bij het restaurant van Posada Salentein
 • Transfer van Posada Salentein naar luchthaven Mendoza
 • Transfer van luchthaven Buenos Aires naar hotel Madero
 • Diner met begeleidende wijnen in een mooi Italiaans restaurant
 • Transfer van hotel Madero naar luchthaven Buenos Aires
 • Begeleiding door Ellen Dekkers

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires v.v.
 • Early check-in / late check-out
 • Reis- en/of annuleringsverzekering. Als je een doorlopende verzekering hebt, controleer of je deze op basis van Werelddekking hebt afgesloten
De prijs van deze negendaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt ± € 3775,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie