Rondreis Bordeaux

RONDREIS DOOR DE WIJNGAARDEN VAN BORDEAUX

Het gebied rondom de wijnstad Bordeaux brengt ’s werelds mooiste wijnen voort!
Speciaal voor de liefhebbers stelden wij deze rondreis samen. Deze kan op elke dag van de week ingaan behalve op donderdag.

Dag 1
Je bent in de middag welkom bij een 19e-eeuws stenen herenhuis in het gehucht Saint Lambert bij Pauillac, in het hart van de wijngaarden van de Médoc. Bij het huis is een tuin met een zwembad en een beveiligde parkeerplaats. De kamers zijn gerenoveerd. Elke kamer is uniek ingericht en heeft een eigen badkamer en toilet. Het huis is prachtig ruim, met houten vloeren en stenen muren.
’s Avonds wordt het diner geserveerd bij je overnachtingsadres.

Dag 2
Vandaag heb je na het ontbijt een afspraak bij het Château Lafite Rothschild (Premier Cru Classé)  voor een rondleiding. (Indien dit bezoek niet mogelijk is zorgen we voor een bezoek aan een ander château.)
’s Middags word je in één van de oudste wijndomeinen van de Médoc verwacht met 112 hectare wijngaarden waarvan 40 hectare Margaux. De rondleiding door de kelders en het park met een aantal sculpturen wordt afgesloten met een proeverij van Cru Bourgeois wijnen van Haut Médoc en de Margaux. Bij vertrek krijg je een aantal flessen Haut Médoc mee. (Indien dit bezoek niet mogelijk is wordt er een afspraak bij een ander Château gemaakt.)
Vervolgens rijd je naar Bordeaux waar je even de tijd hebt om op eigen wijze de stad te verkennen. Je logeert in een 4-sterrenhotel in Bordeaux en dineert hartje centrum, in een sfeervol en traditioneel restaurant op loopafstand van je overnachtingsadres.

Dag 3
Vandaag vertrek je richting Libourne voor een bezoek aan een wijndomein waar een goede Pomerol wordt gemaakt.
Aan het eind van de middag rijd je naar Saint-Émilion, naar een karakteristiek pand uit de 18e eeuw dat 10 km ten noordoosten van Saint-Émilion gelegen is. Hier overnacht je en omdat het ook een wijnchâteau is vertelt de eigenaar ook graag over zijn wijnen en laat ze natuurlijk proeven. ’s Avonds dineer je op een paar kilometer afstand in een restaurantje in Saint-Émilion.

Dag 4
Na het ontbijt breng je ’s ochtends een bezoek aan Couvent des Jacobins, in het centrum van Saint-Émilion. Het huidige Château bevindt zich op de plek van een voormalige, 13e eeuws klooster. Je krijgt hier een uitleg met privé proeverij.
Vervolgens kun je op je gemakje even rondkijken in ’s werelds meest geliefde en fotogenieke wijnstadje Saint-Émilion. Je maakt hier ook een ondergrondse rondleiding door de stad.
Daarna rijd je naar het Sauternesgebied voor het diner en je overnachting. De eigenaren zullen je heel hartelijk ontvangen en graag meer vertellen over hun wijndomein.

Dag 5
De eigenaar van je overnachtingsadres laat je graag het domein even zien en dan vertrek je naar Cadillac waar je het beroemde huis Château Smith Haut Lafitte bezoekt, een prachtig wijnhuis met indrukwekkende wijnen!
’s Avonds logeer je in en chambre d’hôte uit de 18e eeuw.
Als afronding van deze veelzijdige reis geniet je – voordat je morgen weer naar huis reist – van een heerlijk gastronomisch diner bij het restaurant bij Les Sources de Caudalie!

Dag 6
Na het ontbijt is de rondreis ten einde maar wil je niet in één keer naar huis dan regelen we graag een leuk adresje in de Loire voor je!

De ingrediënten:

 • Vijf overnachtingen op verschillende bijzondere locaties
 • Elke dag is het ontbijt verzorgd
 • Elke avond wordt het diner geserveerd, inclusief ¼ fles wijn, water en koffie (eerste avond is wijn en koffie niet inbegrepen)
 • Begeleid bezoek bij Château in Pauillac
 • Bezoek en proeverij bij één van de oudste wijndomeinen
 • Bezoek en proeverij Château in Pomerol
 • Bezoek en proeverij Château bij Saint-Émilion
 • Bezoek en proeverij Château Smith Haut Lafitte
 • Mini-wijncursus Saint-Émilion
 • Cadeau met flessen wijn
 • Roadbook (Engelstalig)
De prijs van deze zesdaagse rondreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 1125,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Cor

  Onze wijnreis via Cazebonne met tussenstop in Loire naar Bordeaux en (op de terugweg) Champagne was bijzonder. We verbleven op goede Chambre d’Hotes/ Chateaus waar we gastvrij werden ontvangen. Ook hebben we wijn- en champagnemakers bezocht; bijzondere en ook heel gewone. Cazebonne weet op basis van een paar basisingrediënten (periode, specifieke voorkeuren) leuke reizen samen te stellen waarmee je een goede indruk krijgt van een bepaald wijngebied.

 • Cris & Margot

  Vanaf het eerste contact met Martha Keizer tot aan de uitgestippelde reis, we hebben alles als zeer goed ervaren.
  Alle vragen werden snel en vakkundig beantwoord, de huurauto is extra voor ons geregeld, het papierwerk was prettig om bij de hand te hebben.
  De afstanden van overnachting naar de volgende waren aantrekkelijk.
  Ons eerste overnachtingsadres in Paulliac was zo leuk, dat we bang waren, dat de rest zou tegenvallen. Gelukkig was dat niet zo! We hadden 7 wijnproeverijen in 5 dagen, dat vonden wij wat veel. We hebben i.o.m. de wijnhuizen 2 adressen overgeslagen. Een was in het chateau waar we sliepen, en een was in Libourne. Niet omdat het niet boeiend was, maar wat veel op 1 dag. (en 10.30 uur wel wat vroeg!)
  De diners liepen wat uiteen. Van eenvoudige dagmenu tot toptoptop, maar alles had zijn eigen charme.
  In de hitte (plus 40 graden!) was het gelukkig maar op 1 plek, dat er geen airco in de kamer was. Daarentegen was het zwembad daar dan weer geweldig.
  Het enige dat we kunnen verzinnen, is dat de bewegwijzing op papier niet voldoende was. We hebben veel op Google Maps gevolgd om adressen te vinden. Maar omdat dit goed lukte, was dat geen bezwaar.

  Kortom: we hebben echt een fantastische reis gehad. We zullen het zeker een ander aanraden. En we zullen ook zeker een zelfde soort reis opnieuw boeken. Hartelijk dank voor deze geweldige ervaring!

  Cordialement,

  Cris & Margot

 • Maarten & Jeanette

  Wij hebben enorm genoten van onze wijnrondreis door de Bordeaux. De rondreis geeft een goede indruk van de verschillende soorten wijngebieden. Ten aanzien van de accommodatie hebben we geen op- of aanmerkingen, het was goed verzorgd en persoonlijk vonden wij de kasteelaccommodatie in Barsac een schitterende locatie om te overnachten. De wijnproeverijen waren zeer goed verzorgd en erg leuk om mee te maken.
  Tips:
  Bij Maison du Tourisme et du Vin de Pauillac hebben we nog een routebeschrijving gekregen: ‘Circuit architecture des châteaux’, waarop de mooiste wijnkastelen in de Médoc staan vermeld om langs te rijden. (een route van 52 km, deze kan ook per fiets worden afgelegd in 3 uur).
  Château Margaux hebben wij vanwege de prachtige architectuur ook bezocht (geen rondleiding), het chateau is een lust voor het oog. Wellicht een tip om in uw programma als bezienswaardigheid te vermelden.
  Graag gaan wij in de toekomst met Cazebonne nog eens op reis.

 • Roger

  het was een prachtige reis.
  Schitterend.
  Bij een volgende wijntrip nemen we zeker terug contact