Gastronomische wijnrondreis Barcelona, Penedes, Priorat, Rioja, Bilbao

GASTRONOMISCHE WIJNRONDREIS VAN BARCELONA NAAR BILBAO

Tijdens deze culinaire wijnrondreis proef je het beste van Barcelona, Penedès, Priorat, Rioja en Baskenland. Je geniet van de lokale gastronie en je proeft wijnen bij verrassende en zeer afwisselende wijnhuizen.
Barcelona is zo’n heerlijke mediterrane stad waar foodies en topkoks veel inspiratie opdoen. Op een klein uurtje rijden van Barcelona vind je het Penedès wijngebied waar de meest fantastische cava’s gemaakt worden. En nog een uurtje verder kom je in misschien wel het meest spectaculaire wijngebied van Spanje: de Priorat. Al kruisend door het spectaculaire landschap van de Priorat en later de Aragon kom je in de Rioja, de bekendste wijnstreek met een zeer lange traditie van wijnbouw. Vervolgens rijd je door naar het Baskenland en eindig je in Bilbao, voorheen een ingeslapen stad maar nu bruisend, met dank aan wereldberoemde architecten als Gehry, Siza, Calatrava en Foster die hun bijdragen hebben geleverd aan het realiseren van imposante architectuurconstructies als musea (Guggenheim), bruggen en metrostations maar ook terrassen en restaurants. Eten in Bilbao is een belevenis!

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht in het sfeervolle 4-sterren hotel in Barcelona, vlakbij Plaza d’España waar je twee nachten verblijft in een mooie, modern ingerichte kamer met wifi, safe en minibar. Het hotel heeft een bar waar ze goede cocktails en wijn serveren en waar de locals graag komen. Een leuke start van je reis!
Vanavond dineer je op een bijzondere locatie, een plek waar bodega, wijnbar en modern Catalaans restaurant samengaan tot een stijlvol geheel. Wijn- en foodkenners zijn hier altijd weer onder de indruk. Na een welkomstaperitief wordt er een mooi 3-gangen menu met wijnen uit de omliggende wijnstreken geserveerd.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijt staat er een wijn/spijswandeling (met een klein gezelschap) op het programma, begeleid door een local die veel wijn- en gastronomische kennis heeft. Na deze toer hoef je zeker niet meer te lunchen en kun je de rest van de dag lekker zelf invullen.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je in een uur naar de Penedès. We hebben afspraak voor je gemaakt bij een oude, sfeervolle bodega waar biologisch-dynamisch gewerkt wordt. Ze maken Cava’s die zich kunnen meten met de beste Champagnes. Na de rondleiding volgt er een proeverij en lichte lunch. Hierna rijd je ongeveer 45 minuten naar het boetiekhotel in de Priorat, vlakbij Tarragona. Het hotel is smaakvol ingericht en de kamers zijn comfortabel en modern. Er is een fijn buitenzwembad en terras.
‘s Avonds staat er een tafeltje voor je klaar in het restaurant van het hotel. Hier worden klassieke recepten opnieuw geïnterpreteerd en als verfijnde kleine gerechtjes geserveerd. Bij het diner worden mooie Prioratwijnen geserveerd.

Dag 4
Na het ontbijt bezoek je een prestigieuze bodega in de Priorat, gevestigd op het landgoed van een voormalig klooster. Sfeervolle ruïnes zijn overgebleven en de omlijsting ervan met wijnranken en de bergrug Serra de Montsant zijn magnifiek. Je wordt rondgeleid door het klooster en aansluitend proef je hun wijnen.
In de omgeving zijn volop restaurants voor de lunch of het diner. Eventueel maak je een stop in het prachtige stadje Tarragona.

Dag 5
Je geniet eerst van het ontbijt en dan check je uit en ga je op weg naar een modern Priorat wijnhuis. Een heus contrast met het wijnhuis van gisteren. Wat overeenkomt is dat de ligging van het wijnhuis wederom heel spectaculair is, waarbij de bodega discreet harmonieert met de natuur. Na de rondleiding proef je de hoge kwaliteit van deze wijnen. We raden je aan in Falset licht te lunchen want daarna staat er een mooie rit van 3 à 4 uur op het programma, naar de Rioja.
Eenmaal aangekomen bij het hotel in de Rioja, heb je de tijd om even te ontspannen. Op het terras geniet je hier van een prachtig uitzicht! Het hotel – waar je 2 nachten verblijft – hoort bij een bodega waar prachtige wijnen worden gemaakt. Er zijn slechts 15 gastenkamers, allen heerlijk ruim en comfortabel. Elke kamer heeft een balkon of terras. Bij het wijnhuis/hotel is een goed restaurant waar je vanavond eet. Er wordt hier volgens de rustieke traditie gekookt, aan de hand van hun eigen wijn.

Dag 6
Na het ontbijt rijd je op je gemak naar een uitstekend wijnhuis op de grens van de Rioja Alta en Rioja Alavesa. Het betreft een relatief jong wijnhuis dat vooral frisse en verfijnde rode wijnen van hoog niveau produceert. Een exclusieve rondleiding bij de bodega wordt gevolgd door een uitstekende proeverij en een lichte lunch, begeleid door een selectie wijnen. De mogelijkheid bestaat om de lunch buiten te genieten, er zijn lommerrijke plekken op het landgoed waar je aangenaam kunt picknicken.
Na de lunch heb je alle tijd om de mooie historische bergstadjes Laguardia of Briones te verkennen en te kijken waar je ’s avonds wilt gaan eten.

Dag 7
Na het ontbijt check je uit en rijd je in ruim anderhalf uur naar Bilbao en heb je tijd om deze gezellige stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Voor het afscheidsdiner hebben we een tafeltje gereserveerd in een uitstekend, elegant gastronomisch restaurant (1 Michelin ster). Hier worden moderne Baskische gerechten geserveerd in mooie kleine porties. Erbij worden harmoniërende wijnen geserveerd.

Dag 8
Na het ontbijt zit deze culinaire wijnreis er helaas op. Mocht je niet met eigen auto gaan, dan raden we je aan heen op Barcelona te vliegen en terug vanaf Bilbao te vertrekken.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen een elegant 4-sterren hotel centraal in Barcelona
  • Twee overnachtingen in een exclusief 4-sterren hotel in de Priorat
  • Twee overnachtingen in een exclusief wijnhuis/hotel in de Rioja
  • Eén overnachting in een top 5-sterren hotel in Bilbao
  • Elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
  • Een food & wine tour in authentiek Barcelona met lokale gids/kenner
  • Diner met bijpassende wijnen in een van Barcelona’s beste restaurants
  • Een rondleiding, proeverij en tapas lunch wijnhuis Penedes
  • Rondleiding en proeverij bij bodega in voormalig klooster in de Priorat
  • Uitgebreid diner met bijpassende wijnen in een restaurant in de Priorat
  • Rondleiding en proeverij bij modern Priorat wijnhuis
  • Diner inclusief wijn bij restaurant in de Rioja
  • Exclusieve tour en proeverij met lunch inclusief wijn bij wijnhuis in de Rioja
  • Diner inclusief wijn in restaurant in Bilbao (1 Michelin ster)


    De prijs voor deze achtdaagse gastronomische wijnrondreis is gebaseerd op een 2-personskamer en bedraagt € 1795,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie