Gastronomische wijnreis Toscane biologisch

Gastronomisch genieten in Toscane

“Proef het leven!” Dat is het motto van vele Toscanen die alleen maar uit willen gaan van lekker, puur, eerlijk en zo duurzaam mogelijk. En dat proef je tijdens deze bijzondere reis!

Dag 1
Midden in het Chianti wijngebied ligt een kasteel in een historisch gehuchtje. In 2012 is het geheel op ecologisch verantwoorde manier gerenoveerd en is een deel omgetoverd tot kleinschalig hotel met een 12 tal royale, luxueuze kamers, voorzien van moderne accessoires, designlampen en mooie stoffen. De badkamers hebben meestal daglicht en een douche (soms een regendouche) of bad. Het biedt een buitenzwembad, terras, een prachtig uitzicht over de weidse omgeving. Rondom liggen de wijngaarden op 300 à 500 m hoogte en volop olijfbomen. Er wordt hier op biologische wijze gewerkt en je proeft hier een mooi, pure kwaliteit, wijn en olijfolie.
Je wordt in de middag verwacht en we raden je aan op tijd te arriveren, dan heb je alle tijd je te settelen in je kamer en wij zorgen dat er een heerlijke Chianti Classico voor je klaar staat zodat je alvast een glaasje kunt proeven. Nestel je op het terras, bij het zwembad en geniet! Ze laten je graag hun kelder zien en hun wijn en olijfolie proeven. Spreek maar even af wanneer het jou uitkomt.
Vanavond geniet je van een smaakvol 4-gangen menu met een glas wijn. Uiteraard kun je er zelf nog een andere wijn bij selecteren.

Dag 2
Eerst natuurlijk alle tijd voor een heerlijk biologisch ontbijt met lokale producten, bij mooi weer buiten en anders in de ontbijtkamer. Daarna is de dag aan jezelf! Bijkomen, relaxen, een boek lezen… dat is hier prima mogelijk maar wil je naar Siena of de Chianti verkennen dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 3
Na het ontbijt neem je afscheid van dit adres en volg je een leuke route naar de kust. Onderweg word je verwacht bij een wijndomein bij Bolgheri. De eigenaar liet een wijnhuis naar Californisch model bouwen en plantte Merlot, Cabernet-Sauvignon en Sauvignon Blanc aan. De wijnen van de Cabernet-Sauvignon zijn op jonge leeftijd al verleidelijk. Naast de Merlot wordt hier ook een verrassende witte wijn gemaakt van 100% Sauvignon blanc. Daarnaast maken ze een wijn ‘Le Serre Nuove’, de druiven voor deze wijn komen van jonge wijnstokken waardoor deze nog niet gebruikt kunnen worden voor de beroemde Ornellaia. Het is een krachtige goed gestructureerde wijn. Je krijgt een privé rondleiding en proeft 4 van hun rode wijnen, een grappa en een olijfolie.
Na deze proeverij ben je welkom bij ons biohotel aan de ‘Golf van Baratti. Het is een prachtige locatie met een fantastische ligging tussen de zee en een heuvelachtig gebied. Het is kleinschalig, de kamers zijn verschillend qua interieur maar allemaal bijzonder sfeervol en royaal. Het sanitair is modern en de combinatie van mooie stenen muren, houten balken en het eigentijdse interieur maakt het geheel erg geliefd. Het hotel heeft een heerlijk terras met mooi uitzicht op zee, een privé pad naar het strand en een biologisch restaurant. De afstand naar de haven is zo’n 300 m.
Nadat je je gesetteld hebt kun je relaxed naar de haven lopen. In het biologische restaurant bij je overnachtingsadres wordt vanavond een mooi 4-gangen diner geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 4
Na het ontbijt met de heerlijkste zoetigheden en hartigheden vul je de dag zelf in. Je kunt heerlijk naar het strand gaan, fietsen huren om de omgeving op de fiets te ontdekken of je spreekt een massage af. Je opties zijn legio bij dit adres !

Dag 5
Helaas zit het er na het ontbijt op maar thuis kun je heerlijk nagenieten van de wijn en andere producten die je tijdens de reis hebt gekocht.

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een luxe 2-persoonskamer op een kasteel bij Castellina in Chianti
  • ’s Ochtends staat er een heerlijk biologisch ontbijtbuffet
  • Rondleiding bij wijnkelder van je overnachtingsadres
  • Proeverij van hun wijnen en olijfolie
  • Smaakvol 4-gangen menu met een glas wijn op dag 1
  • Bezoek aan wijndomein bij Bolgheri met rondleiding, uitleg en proeverij van 4 wijnen, een grappa en een olijfolie
  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een biohotel aan de kust
  • ’s Ochtends heerlijk ontbijten met lokale producten
  • Mooi 4-gangen diner met bijpassende wijn op dag 3
De prijs van deze vijfdaagse gastronomische reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, tussen de € 940,- en € 1050,- per persoon.
Bij het eerste overnachtingsadres is een Upgrade mogelijk qua kamer, € 55,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie