Fietsreis Bordeaux Médoc

FIETSEN DOOR DE MÉDOC

Fietsen tussen de druivenstokken, langs prestigieuze Châteaux, mooie wijnen proeven, lekker eten, het bezoeken van fameuze wijnhuizen… dat is fietsen door de Médoc!

Wist je dat Bordeaux niet alleen met eigen vervoer maar ook per trein prima en heel gemakkelijk te bereiken is? De treinverbinding vanuit Nederland is supersnel en heel aangenaam! Vraag ons naar de informatie over de treinreis, we vertellen het je graag! En de transfer van en naar het treinstation is inbegrepen!

Dag 1
Je begint je fietsreis in Pian Médoc. Je wordt hier in de loop van de middag in het 3-sterrenhotel verwacht dat uiterst verzorgd en smaakvol is. Niet alleen het decor maar ook de gerechten in bijbehorend restaurant waar je ’s avonds dineert. Je ontvangt je routeinformatie, kaarten et cetera en je kunt je voorbereiden op de route voor de volgende dag.

Dag 2
Na het ontbijt rijd je de ‘route van de Châteaux’(25 – 38 km). Je gaat eerst richting Macau, dan Margaux en Moulis. Stop gerust bij een wijnhuis waar je even wilt proeven!
Deze avond slaap je in een sfeervolle chambre d’hôte waar ook het diner geserveerd wordt.

Dag 3
Vandaag fiets je zo’n 50 – 60 km via Pauillac, de hoofdstad van de Médoc met 18 Grands Crus Classés van Latour tot Lafite Rothschild.
’s Avonds overnacht je in een gemoedelijke chambre d’hôte waar ook voor je gekookt wordt.

Dag 4
Je fietst zo’n 60 km waarbij het bos overgaat richting de oceaan met de brede kust en de duinen. Een prachtige overgang en bij de meren is het leuk om een stop te maken voor een picknick. Na deze veelzijdige tocht kom je aan bij het hotel dat tussen het meer en de oceaan gelegen is en geniet hier van een smaakvol diner.

Dag 5
Je ziet de drie belangrijkste ingrediënten van de Médoc: water, wijngaarden en pijnbomen. Een groot deel gaat over fietspaden, rustige weggetjes en je komt langs veel kleine, historische dorpjes en een prachtige authentieke, nog functionerende molen. En de liefhebbers kunnen bij Montalivet-les-Bains even een duik nemen. En dan door naar het laatste overnachtingadres. Een plaatje! Een prachtig, statig landhuis met 7 gastenkamers waar je je op en top verwend zult voelen. Ook vanavond geniet je van een heerlijk diner.

Dag 6
Op deze laatste dag, na het ontbijt, word je teruggebracht naar het eerste adres om je auto op te halen.

De ingrediënten:

  • Vijf overnachtingen in verschillende sfeervolle overnachtingsadresjes
  • Elke ochtend ontbijt
  • Elke avond is het diner verzorgd exclusief drankjes
  • Transfers
  • Bagagetransport
  • Roadbook (Engelstalig)

 

Optioneel

  • Fietshuur, € 95,- per persoon. Toeslag e-bike € 17,- per dag
De prijs van deze zesdaagse fietsreis is op basis van een 2-persoons kamer en bedraagt € 1050,- per persoon.
In juli en augustus is er een toeslag van € 25,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Pieter-Jan

    Even een berichtje om te laten weten dat deze fietstour onze stoutste verwachtingen overtrof. De routes waren prima te doen, we hebben veel gezien van het wijngebied, heerlijk gegeten en we hadden jullie stedentrip Bordeaux er aan vastgeplakt en dat is erg goed bevallen. Wat een mooie stad! En de restaurants die jullie hadden aanbevolen waren erg goed.