Proef authentiek Andalusië

Andalusië is het andere Spanje. Spanje met een Moors tintje, dat zie je aan de prachtige steden als Granada, Cordoba en Malaga. En ook aan al die witte dorpjes in het berglandschap. We stippelden een rondreis uIt die anders is dan anders: we combineren 2 steden met een nog onontdekt wijngebied. Je begint in het wijngebied en vervolgens bezoek je Granada en Cordoba en overal proef je lokale specialiteiten.

Dag 1
Het beste is om op Malaga te vliegen met een ochtend- of middagvlucht. Na aankomst rijd je naar een kaas- en marmeladefabriekje waar je een kleine rondleiding en proeverij krijgt.
Aan het eind van de middag word je bij je overnachtingsadres verwacht, een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er heerlijk voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 2
Je hebt ’s ochtends een afspraak bij een authentiek wijnhuis met een verhaal, een biologisch domein waar je een uitleg krijgt en uiteraard hun wijnen proeft.
Na terugkeer op je overnachtingsadres geniet je vanavond opnieuw van een heerlijk diner.

Dag 3
Na het ontbijt staat er een wijnbezoek op het programma bij een wijnboer die prachtige wijnen maakt, onder andere van de unieke Vijriega-druif. Verder krijg je van ons een beschrijving mee voor een rondwandeling door de wijngaarden.
Na dit bezoek kun je de prachtige omgeving verder verkennen en later op de dag bezoek je een hammendrogerij met rondleiding en proeverij van Serranoham. Ook vanavond wordt het diner op je overnachtingsadres geserveerd.

Dag 4
Na het ontbijt check je uit en verruil je het wijngebied voor de stad Granada. Als je ‘s middags het Alhambra wilt bezoeken (een ‘must see’), neem je de route over een pas hoog door de bergen rechtstreeks naar Granada. Je kunt ook kiezen voor een ‘sightseeing’ autotocht door o.a. het fascinerende, woestijnlandschap bij Almeria.
Bij aankomst settel je je even in ons plezierig gelegen 3-sterren hotel.
Voor vanavond hebben we een modern ‘wijnrestaurant’ gereserveerd waar je een mooi diner geserveerd krijgt met wijnen uit de streek, water en een kopje koffie toe.

Dag 5
Na het ontbijt check je uit en onderweg naar Cordoba rijd je door de ‘olijfolieschuur’ van Spanje met honderdduizenden olijfbomen. Hier word je bij een olijfolieboerderij verwacht, waar ze verschillende soorten olijfolie van hun eigen olijven maken. Sinds de laatste oogst bottelen ze een biologische olie. Proef hier het verschil.
Daarna rijd je door naar Cordoba waar je incheckt in een sfeervol hotel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum. ’s Avonds geniet je van een uitgebreid diner inclusief wijn, water en koffie in een goed restaurant op loopafstand van het hotel.

Dag 6
We hebben vandaag een afspraak voor je bij een 19e eeuwse authentieke familiebodega in het Montilla wijngebied. Montilla wordt onder dezelfde noemer als sherry geplaatst. De wijn wordt echter niet van dezelfde druif gemaakt en er wordt geen extra alcohol aan toegevoegd. Je doet hier een rondleiding met een Nederlandstalige audio en je proeft daarna samen met een nazaat van de oprichter de wijnen en enkele tapas.
De rest van de dag ben je vrij om in de omgeving te toeren of terug te gaan naar Cordoba om te shoppen en cultuur te snuiven. Waan je terug in de tijd als je door de eeuwenoude wereldberoemde Moorse moskee de Mezquita en de smalle straatjes slentert.  En ’s avonds lekker tapas eten ergens buiten op de Paseo de la Ribera met uitzicht op de rivier of juist in een zijstraatje van de Paseo, in het kleine straatje Enrique Romero de Torres.

Dag 7
Na het ontbijt check je uit en rijd je op je gemak terug naar de luchthaven van Malaga. We raden je aan een late vlucht terug te nemen zodat je nog een stop in Malaga kunt maken.

De ingrediënten:

 • Drie overnachtingen in het wijngebied met ’s ochtends een smaakvol ontbijt
 • Drie avonden een regionaal diner inclusief wijn
 • Bezoek aan kaas- en marmeladefabriekje met kleine rondleiding en proeverij
 • Bezoek aan  authentiek, biologisch wijndomein met uitleg en proeverij
 • Bezoek aan  wijndomein met wijnen van (onder andere) de Vijriega-druif met uitleg en proeverij
 • Beschrijving rondwandeling door de wijngaarden
 • Bezoek aan hammendrogerij met proeverij
 • Eén overnachting in Granada met ’s ochtends een goed verzorgd ontbijt
 • Diner in mooi wijnrestaurant met begeleidende wijnen, water en koffie
 • Bezoek aan olijfolieboerderij met uitleg en proeverij
 • Twee overnachtingen in Cordoba met elke ochtend een heerlijk ontbijt
 • Uitgebreid diner in goed restaurant met wijn, water en koffie
 • Bezoek aan 19e eeuwse authentieke bodega met audio-rondleiding en proeverij
 • Lijst met tips van onze local
 • 10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl

Optioneel:

 • Wil je meer tijd in Granada doorbrengen dan kunnen we een extra nacht voor je reserveren.
De prijs voor deze zevendaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van de periode, vanaf € 925,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie