AUTHENTIEKE BOERDERIJ MET TWEE LOGEMENTEN

Midden tussen de wijngaarden van de Madiran en Pacherenc ligt deze authentieke boerderij die dateert uit 1680 maar helemaal gerenoveerd is door een Nederlands echtpaar. Het is hier op en top onthaasten en genieten van glooiende landschappen via prachtig kleine landweggetjes, slingerend door de wijngaarden en zonnebloemvelden.

In het hoofdhuis van de boerderij woont de Nederlandse eigenaar en zijn vrouw. Links ervan is de gîte E, een sfeervol gastenverblijf – helemaal gelijkvloers – met een oppervlakte van 55 m². De woonkamer is niet heel groot maar heeft een zit- en eethoek, televisie, CD-speler en een houtkachel. De open keuken is functioneel met een 4-pits gasfornuis, oven, magnetron, koelkast met diepvries en afwasmachine. Verder zijn er 2 ruime slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden (0,90 x 2 m) en een badkamer met douche, wastafel en apart toilet. Bij de gîte is een privé terras met tuinmeubilair en barbecue.
De tweede gîte (G) ligt aan de rechterkant van het hoofdhuis en biedt zo’n 80 m² leefoppervlakte. Het heeft een ruime woonkamer met zit- en eethoek, televisie, CD-speler en houtkachel. De open keuken heeft een 4-pitsgasfornuis, oven, magnetron, koelkast met diepvries, was- en afwasmachine. Op de eerste etage zijn 2 ruime slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m), een ruime badkamer met douche, wastafel en toilet. Ook deze gîte heeft een privéterras met tuinmeubilair en barbecue.
Achter het huis ligt een heerlijk zwembad waar je gebruik van kunt maken, een jeu-de-boulesbaan en badminton mogelijkheid. Verder is er internet (Wi-Fi) beschikbaar. Alles staat hier in het teken van genieten!

In de omgeving
Winkels, fietsverhuur en restaurants in Aire sur L’Adour, 7,5 km. Elke dinsdag is hier markt. Verder is er in Riscle (15 minuten) elke vrijdag markt en in Eugenie-les-Bains (30 minuten) elke woensdag.
In Aire sur l’Adour eet je heerlijk bij Restaurant L’Ahumat’ (10 minuten) en een absolute aanrader is La Ferme au Grive in Eugenie-les-Bains van Michel Guerard. Wel even reserveren (05.58.05.05.06).

Services spéciales:
De eigenaar en zijn vrouw bieden je de mogelijkheid om je verblijf te veraangenamen met de volgende extra’s:
Welkomstdiner: op de dag van aankomst word je ontvangen met een aperitief en een welkomstdiner. Heerlijk na zo’n dag rijden: eerst even settelen, een duik in het zwembad en dan genieten van lokale specialiteiten.
Wijnarrangement: op de dag van jullie voorkeur (bij reservering opgeven) wandelen jullie ± 5 km naar de nabijgelegen Cave Coopérative van Saint Mont waar de geliefde Gascognewijnen worden geproduceerd. Hier krijg je een rondleiding en proeverij. Aansluitend is er een bezoek aan Château Viella, een familiedomein van 27 hectare met A.O.C. Madiran en Pacherenc du Bilh. Na het bezoek geniet je van een picknick tussen de wijngaarden met de wijn van het Château.
Na de lunch wandel je zo’n 5 km naar Château Barréjat in Maumusson-Laguian. Ook weer zo’n domein waar ze hun passie graag met je willen delen. Je leert hier vele aspecten van de rode Madiran kennen.
Aan het einde van de dag is het lekker relaxen op je eigen terras of bij het zwembad. Er wordt vanavond voor je gekookt en je proeft een aantal wijnen blind, begeleid door een goede uitleg.
Proeverij Gascogne & Armagnac: Tijdens een ander dagdeel in deze week volg je de route naar Eauze (35 km), de hoofdstad van de Bas-Armagnac. Hier word je op Château Millet ontvangen door de eigenaresse, Laurence Dèche, voor een proeverij van Gascogne wijnen en Armagnac.

De prijs van deze “Services spéciales” bedraagt ± € 95 per persoon en kun je ter plaatse voldoen.

Ter plaatse
Bedlinnen, hand- en theedoeken aanwezig.
Verwarming, indien nodig, € 7 per dag.
Waarborg € 120.
Toeristenbelasting.
Huisdier niet toegestaan.

De prijzen zijn in € per week aangegeven voor het jaar 2019
 Logement E
4 personen
Logement G
4 personen
5 januari - 9 februari535585
9 februari - 9 maart665720
9 maart - 6 april535585
6 april - 1 juni665720
1 juni - 6 juli825895
6 juli - 31 augustus910940
31 augustus - 2 november665720
2 november - 21 december535585
21 december - 4 januari660720

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie