PRACHTIG KASTEEL MET ZWEMBAD

Dit prachtige kasteel domineert met zijn ligging een met bos omzoomde vallei – een schitterend wandelgebied – en het dorpje Saux. Het wordt omgeven door een parkachtige tuin van ongeveer 1 hectare. Naast eeuwenoude cederbomen en kastanjes zijn er veel fruitbomen: pruimen, appels, kersen, vijgen et cetera. Het ligt in totale vrijheid en rust. De binnentuin wordt omsloten door een kasteelmuur. De prachtige poort met pigeonnier (kenmerkend voor de regio) vormt de entree van de cour. Het bordes is de ultieme plek van het Château. Hier wordt de hele zomer geleefd!

En dan gaan we naar binnen. Op de begane grond is een woonkamer met grote open haard, een eetkamer met open haard en een muziekkamer met open haard, televisie, DVD-speler, beamer, screen, surroundsystem et cetera. De keuken is volledig ingericht voor grote gezelschappen met onder andere fornuis, oven, magnetron, afwasmachine en koelkast.
In totaal zijn er 9 slaapkamers waarvan vijf op de begane grond. Eén heeft twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m), twee hebben elk een 2-persoonsbed (1,80 m x 2 m), één heeft een 2-persoonsbed (1,60 m x 2 m) en twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m) en één heeft een 1-persoonsbed (0,90 m x 2 m). De zesde kamer bevindt zich op de eerste etage en heeft twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m) en op de tweede etage zijn nog 3 kamers, één met twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m), één met een 2-persoonsbed (1,80 m x 2 m) en één met een 2-persoonsbed van 1,6 m breed en een twijfelaar (1,20 m x 1,90 m). Er zijn in totaal 5 badkamers waarvan 1 met bad en toilet en 4 met douche en toilet. Het huis is voorzien van internet (Wi-Fi).

Verder is er een groot Château-appartement voor 4-6 personen (inpandig in het Château en alleen gezamenlijk met het Château te reserveren) met een royale living  die zijn karakter ontleent aan de prachtige brede authentieke balken en oude plavuizen. De keuken is compleet ingericht met onder andere fornuis, oven, magnetron, afwasmachine, wasmachine en koelkast en er zijn twee slaapkamers, één met een 2-persoonsbed (1,60 m x 2 m) en één met vier 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m). Het sanitair bestaat hier uit een badkamer met bad en separaat toilet. Bij het appartement is er een privéterras onder de notenboom met tafel, tuinstoelen en barbecue.

Apart van het Château ligt in de tuin nog een 4-persoons huisje. Dit heeft een woonkamer met bruin eiken houtkachel en een open keuken met alle comfort. Er is een kleine slaapkamer met twee 1-persoonsbedden (0,90 m x 2 m), een slaapkamer met een 2-persoonsbed op de vide en een badkamer met bad en separaat toilet. Het heeft een eigen terras met barbecue.

Iets lager dan het Château ligt een groot zwembad van 14 x 7 m dat gedeeld wordt door de bewoners van het Château en het huisje. Rondom het zwembad staan ligstoelen en parasols.

In de omgeving
In Montcuq (15 km) en Fumel (15 km) is een grote supermarkt waar je terecht kunt voor je inkopen. In Serignac (6 km) is een bakker.
We ontdekten zo’n knus Logis de France hotelletje waar je heerlijk eet. Eerlijke keuken naar gelang het seizoen, de tuin en de markt. Binnen zit je sfeervol en buiten lekker op het terras: Hostellerie le Vert in Mauroux.

Wijnadvies
Voor je wijn hoef je niet ver te rijden want de buurman is wijnboer en maakt witte wijn, rosé en rode wijnen onder de naam Château d’Aix. Hij heeft 8 ha wijngaard en maakt verschillende soorten Cahorswijn.

Services spéciales:
In de pigeonnier bij de entree woont de gastvrouw van het Château.
Tijdens het verblijf verzorgt zij graag af en toe een diner. Je kunt kiezen uit 3-, 4- of 5-gangen diners voor resp. € 30, € 40, € 50 per persoon.

In het voor- en naseizoen kun je ook een kamer op het Château of in het 4-persoons huisje huren. De kamerprijs is vanaf € 90 inclusief ontbijt.

Ter plaatse
Bedlinnen en hand- & theedoeken meenemen of te huur (€ 10 per persoon).
Waarborg.
Elektriciteit, verwarming en water naar verbruik.
Schoonmaak.
Hout voor de open haard.
Toeristenbelasting.
Huisdier in overleg.

De prijzen zijn in € per week aangegeven voor het jaar 2019
 25 personen4 personen
5 januari - 29 juni4420610
29 juni - 24 augustus57601125
24 augustus - 28 december4290610

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie