Zoek op land, regio of reis

×

Groepsspecial | Wandel met Job Joosse door de Moezel...

Wijn en wandelen met Magister Vini Job Joosse in de Mosel

De Mosel is een smal en langgerekt wijngebied tussen Koblenz en Trier en is genoemd naar de rivier de Mosel. Naast de Rijn is de Mosel een van de bekendste Duitse wijnrivieren. Deze prachtige rivier meandert vanuit Luxemburg waar de rivier Musel heet, door Frankrijk – Moselle - naar Duitsland waar die bij Koblenz in de rivier de Rijn uitmondt. Het is het terrein van de riesling die op de leisteenbodem op de steile wijngaarden prachtige, droge wijnen met complexe mineraliteit levert. Door deze steilheid moeten de wortels extra hard werken en geven zij de mineraliteit aan de wijn. Niet alleen de wortels moeten hier hard werken, wat denk je van de wijnboeren? Als je eenmaal op zo’n steile helling hebt gestaan krijg je nog meer respect voor de wijnboeren. De jonge generatie wijnboeren zijn goed opgeleid, heel ambitieus en gaan voor ‘klasse’ in plaats van ‘masse’. Job neemt je mee naar een van de mooiste delen van het wijngebied rondom Pünderich voor spannende wandelingen en mooie wijnen.

Vanaf 824,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/06/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Groepsreis | 3 dagen | Duitsland

Tijdens de reis ga je in een groep van 15 personen mee met Job Joosse. Je reist op eigen gelegenheid naar de bestemming. Mocht je niet met eigen vervoer gaan dan kijken wij graag met je mee. Voor de gezamenlijke activiteiten is busvervoer geregeld. Je ontdekt het gebied door middel van verschillende wandelingen en wijnbezoeken. Tijdens de reis verblijf je bij een sfeervolle accommodatie waar je elke avond geniet van een heerlijk diner.

Dag 1, vrijdag 16.06.2023

Je wordt zo rond 11:00 uur ‘s ochtends verwacht in het hotel. (Tip: je kunt, gezien de afstand, vandaag reizen of al een nacht eerder aankomen, laat maar weten wat je wensen zijn)
Job ontvangt je hier en je ontmoet de andere wandelaars. Vervolgens lopen jullie naar een café aan de Mosel voor een snelle lunch. Zo rond 13:00 uur worden jullie opgehaald voor een transfer naar het mooie historische stadje Zell. Hier start jullie wandeling “Liebesschlucht” van ongeveer 3 uur (8,8 km) door bossen, langs wijngaarden, steile rotswanden en het kabbelende beekje weer terug naar Zell. Transfer terug naar het hotel waar jullie kunnen inchecken en even opfrissen.

Aansluitend lopen jullie naar het wijnhuis van Markus Busch voor een wijnproeverij begeleid door Markus, de wijnmaker en groot Riesling-liefhebber. Markus komt uit een echte wijnfamilie en sinds 2005 leidt hij, samen met zijn vrouw, het bedrijf en sinds 2015 werken ze geheel biologisch. Hij werkt op basis van traditie maar dan met moderne technieken.

Na de proeverij lopen jullie terug naar het hotel waar in het restaurant een 4 gangen menu geserveerd wordt met bijpassende wijnen.

Dag 2, zaterdag 16.06.2023

Na het heerlijke ontbijt worden jullie opgehaald en naar het romantische wijndorp Reil gebracht. Job neemt jullie mee voor een wandeling dat deel uitmaakt van de Moselsteig – Etappe 14 van Reil naar Zell. Je wandelt vandaag zo’n 4 uur (12,5 km) door wijngaarden en bossen en je zult verrast zijn door de prachtige vergezichten.

Zo rond het middaguur maken we een stop voor een picknick en een glas wijn dat geserveerd wordt door een enthousiaste wijndeskundige die jullie ook een toelichting geeft over de wijnbouw hier.

Na de lunch wandel je naar een klein wijnhuis. Klein, want ze hebben slechts 3 hectare wijngaard. Maar qua werk lijkt het heel veel meer want deze 3 hectare liggen op de steile hellingen met een leisteenbodem. De wijnboer kiest ervoor met de koning van de druiven – de riesling –te werken en een paar andere soorten. Zijn enige doel is een genoeglijke kwaliteitswijn van hoog niveau te maken. En dan begint de zorg al op de wijnhellingen, de bodembewerking, snoeien et cetera tot natuurlijk de handmatige oogst en zorgvuldige vinificatie. Je proeft mooie edele wijnen met een touch van mineralen.
Na dit persoonlijke bezoek en proeverij word je weer teruggebracht naar het hotel.
Vanavond geniet je van een mooi wine-pairing diner in het restaurant bij je overnachtingsadres

Dag 3, zondag 17.06.2023

Na het ontbijt check je uit en rijd je met eigen vervoer naar het aardige wijndorp Briedel. Job neemt je mee voor een super afwisselende wandeling over smalle bergpaden, langs leisteenrotsen en over bospaden met mooie uitkijkpunten. Het duurt zo’n 4 uurtjes (10,5 km). Na de wandeling rijd je naar zo’n echte ‘Strausswirtschaft’ dat tot een wijnhuis behoort waar je een lokale lunch krijgt met de wijnen van het huis. Zo rond 14:30 uur is je wijnwandelreis ten einde en vertrekt iedereen weer op eigen gelegenheid.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Punderich, Hotel Zur Marienburg
Dag 2: Punderich, Hotel Zur Marienburg
Dag 3: Einde reis

Wil je de reis combineren met één van onze individuele wijnreizen in Duitsland? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Gids

Job is sinds 2001 professioneel in de wijnbranche en in 2016 behaalde hij het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied, Magister Vini. Gedurende deze wijn wandelgroepsreis wandelt hij door de wijngaarden, bezoekt hij mooie wijnhuizen en proeft hij samen met het gezelschap de wijnen. Met plezier neemt hij je mee naar een spectaculair wijngebied.

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Lunch inclusief water
- Wandeling Liebesschlucht
- Bezoek aan wijnhuis Markus Busch in Pünderich met uitleg en proeverij
- 4-gangen diner met bijpassende wijn in restaurant bij het hotel
- Wandeling Moselsteig etappe 14 van Reil naar Zell
- Picknick en 1 glas regionale wijn met enthousiaste wijndeskundige
- Bezoek aan wijndomein met uitleg en proeverij
- 4-gangen wine-pairing diner in restaurant bij het hotel
- Wandeling Moselsteig-Seitensprung Briedeler Schweiz
- Afscheidslunch met wijn van het huis in Strauβ bij Weingut in Reil

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Autohuur, brandstof en eventuele parkeerkosten
- Vliegtickets
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle accommodaties gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid proberen aan te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met de alternatieve accommodatie, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Het bezoek aan de wijnhuizen en de diners bij de restaurants zijn onder voorbehoud. Indien een bezoek niet mogelijk is wordt het bezoek verplaatst qua dag of tijd of er wordt een vergelijkbaar alternatief gereserveerd. Vanzelfsprekend blijft de sfeer van de reis behouden!

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem een navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft je toegang tot informatie over de reis. Onder andere jouw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij je route heb je zo altijd direct bij de hand.

Hotel Zur Marienburg

Gelegen midden in het idyllische wijndorpje Pünderich, eigenlijk het enige dorp dat echt aan de oever van de Mosel ligt. Het hotel is kleinschalig met zo’n 25 kamers en modern qua opzet. Er is een mooie lounge, een terras en een gastronomisch restaurant.

De kamers zijn comfortabel, natuurlijk met privé-sanitair. Elke kamer beschikt over een televisie en sommige kamers hebben een zithoek, balkon of een terras.

Parkeren bij het hotel is geen probleem en er is WiFi aanwezig.

Maatwerkaanvraag (reis) via Cazebonne

©2023 Cazebonne | Style in Travel - All Rights Reserved | Reizen voor wijn- en fijnproevers