Wijnreis Granada Alpujarras

Granada en zijn opkomend wijngebied

Granada is zo’n heerlijke temperamentvolle stad waar je het pure Andalusië proeft en zeker in combinatie met het wijngebied ten oosten van Granada beleef je Andalusië op z’n best!

Dag 1
Je start met twee nachtjes in Granada. Bij aankomst settel je je even in ons plezierig gelegen 3-sterren hotel en kun je gelijk Granada gaan verkennen.
Voor vanavond hebben we een modern ‘wijnrestaurant’ gereserveerd waar je een mooi diner geserveerd krijgt met wijnen uit de streek, water en een kopje koffie toe.

Dag 2
Na het ontbijt heb je de hele dag de tijd voor deze prachtige stad. Natuurlijk kun je het Alhambra en Generalife bezoeken. Een ‘must’ in Granada. Het ticket kun je via hun website reserveren.

Dag 3
Eerst nog even ontbijten en dan trek je het wijngebied in en rijd je via een mooie route via Lanjáron en Órgiva naar je overnachtingsadres, een rustiek hotel dat prachtig gelegen is op een heuvel boven de rivier de Guadalfeo met uitzicht op de bergen van de Contraviesa en de Sierra Nevada. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen met kamers voorzien van tegelvloeren, houten balken en een privé badkamer. Buiten is een heerlijk terras met geweldig uitzicht en zwembad.
Vanavond wordt er vers voor je gekookt en smul je van regionale gerechten en wijnen.

Dag 4
Na het heerlijke, uitgebreide ontbijt (hopelijk buiten zodat je geniet van het prachtige uitzicht) breng je een bijzonder bezoek aan een authentiek biologisch wijnhuis met wijngaarden op wel 1300 m! Vanwege de steile hellingen werkt men er nog met muilezels. De rondleiding en uitleg is Spaanstalig maar er is een Engels- of Nederlandstalige gids bij voor de vertaling en natuurlijk proef je de wijnen.
Samen met de gids lunch je, bezoek je een kurkeneikbos en ‘s middags bezoek je een ander wijnhuis dat weer totaal anders qua filosofie is: Een wijnhuis met prachtige wijnen van de unieke Vijiriegadruif . Ook hier is de uitleg bij de rondleiding Spaanstalig en wordt dit voor je vertaald door de gids.
Verder maak je met de gids een rondwandeling door de wijngaarden.
’s Avonds wordt er ‘thuis’ weer heerlijk voor je gekookt.

Dag 5
Na het ontbijt check je uit en rijd je via een mooie route terug naar Malaga. Zelfs de terugreisdag is nog een heerlijke vakantiedag!

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een 3-sterren hotel in Granada met ’s ochtends een heerlijk ontbijt
 • Mooi diner met bijpassende wijn uit de streek, water en koffie
 • Twee overnachtingen in een prachtig gelegen hotel met elke ochtend een goed verzorgd ontbijt
 • Twee bezoeken bij mooie wijnhuizen met rondleiding met en proeverij en vertaling door gids
 • Lunch met Engels- of Nederlandstalige gids
 • Rondwandeling in de wijngaarden met Engels- of Nederlandstalige gids
 • Twee regionale diners met bijpassende wijnen
 • 10% korting bij je eerste wijnbestelling via www.granadawijnen.nl
De prijs voor deze vijfdaagse culinaire wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en is, afhankelijk van de periode, vanaf € 715,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Anoniem

  Goed werk. Dankjewel