Valencia

Proef wat Valencia lekker maakt

Onze local Juanito: “Als ik met je door de straten van Valencia loop, wordt elke stap een zoete herinnering. We maken een betoverende reis langs pleinen en straatjes waar je hartverwarmend welkom wordt geheten door de mooiste levensgenieters die je ooit hebt ontmoet. Maar… de manier waarop je door hen verleid wordt met al het lekkers dat Valencia te bieden heeft, is meedogenloos. Nee bestaat gewoon niet.”

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in historische sfeer
  • Twee uitgebreide ontbijtjes in de Mercado de Tapineria
  • Proeverij van 3 Valenciaanse wijnen en Iberico ham
  • Smaakvol menu met glas Cava en een fles wijn voor twee
  • Stadswandeling met gids met glas horchata, kopje koffie of een glas wijn
  • Lunch in het beste Paellarestaurant met salade, ‘Paella Valenciana’, aioli en wijn
  • Een lijst met culinaire tips en adressen van Isabel

 

De beleving:
In Valencia voel je in elk barretje, op elke straathoek en in elke huiskamer de liefde voor het goede leven. Met gevoel voor dramatiek wordt de historie gekoesterd en met veel lef wordt modern design omarmd. In eten en drinken, in het ontwerpen van gebouwen en kleding. Valencianen houden van hun stad.

Dag 1
Daarom laten we je overnachten in een historische wijk, in zo’n straatje waar je eigenlijk niet snel komt. Maar nu wel dus. In een sfeervol monumentaal pandje met 21 gastenkamers, gunstig en toch rustig gelegen, ervaar je je verblijf als een persoonlijke ontvangst. Snuif de sfeer op en ga de deur uit, lekker door de wijk slenteren en een terrasje pikken met uitzicht op de kathedraal. Heb je zin in cultuur achter een muur? Ga dan naar het IVAM, een zeer toegankelijk museum voor moderne kunst.
Rond 18:30 uur word je in een gezellig barretje in het oude centrum verwacht voor een wijnproeverij van 3 goede Valenciaanse wijnen met de beste Spaanse Iberico ham en daarna geniet je in een geliefd en gewild restaurant van een smaakvol menu met een glas Cava vooraf en een mooie fles wijn voor twee.

Dag 2
De volgende ochtend geniet je eerst van een lekker uitgebreid ontbijt in de “Mercado de Tapineria” met verse jus, yoghurt, toast, cake, tortilla en noem maar op!
Daarna neemt onze Nederlandssprekende gids je een paar uurtjes mee voor een wandeling door de straatjes van het centrum en leer je weer een ander Valencia kennen.
Van al dat bewonderen krijg je natuurlijk trek, dus zorgt ze ook voor de inwendige mens: je maakt kennis met de horchata, het lokale verfrissende amandeldrankje of koffie of een glas wijn.
Na de wandeling word je afgeleverd bij het beste Paellarestaurant in het centrum waar je op het terras heerlijk geniet van salade, ‘Paella Valenciana’ (de echte met kip en konijn), aioli en wijn. En na deze lunch even luieren in de grote stadstuinen of uitwaaien op de boulevard is zeker geen slecht idee.

Dag 3
Deze laatste dag kun je, afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht, nog heerlijk van de stad genieten met de tips van Juanito.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 385,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie