Parijs

Proef wat Parijs lekker maakt

Onze local Serge: “Parijs is flaneren. Dus dat gaan we doen. Langs petieterige cafeetjes waar de sfeer van de film noir als een sluier overheen ligt. Ik open de deur voor je naar plekjes waar het existentialisme werd bediscussieerd onder het genot van een choucroute garnie en vele flessen wijn…”

De ingrediënten:

 • Twee nachten in een klen hotel vlakbij het Place de la République
 • ’s Ochtends een heerlijk ontbijt
 • Verrassend 3 gangen menu exclusief wijn
 • Een lunch met Franse kazen en wijn in een historische kelder in aanwezigheid van een tweetalige sommelier (Frans/Engels)
 • Unieke fietstocht door de lichtstad Parijs
 • Lijst met culinaire adressen van Serge

 

De beleving:
Je waant je een paar dagen Parisien in Parijs!

Dag 1
Je logeert in een klein hotel vlakbij het Place de la République. Kleinschalig en dat is prettig in een stad als Parijs. Je wordt bij binnenkomst direct allerhartelijkst ontvangen in de sfeervolle en kleurrijke lobby. en hoe kleurrijk de algemene ruimtes zijn, de kamers zijn in zwart-wit tinten uitgevoerd. Heel stijlvol! Er zijn diverse type kamers die in grootte verschillen.
Je komt in de middag aan en settelt je op je gemak in de kamer. En wil je je dagelijkse workout doen, dan staat de fitness voor je klaar. Daarna een sauna of massage? Laat het even weten.

Voor vanavond hebben we een tafeltje gereserveerd in een echte Parijse bistro zodat je gelijk dat Parijse gevoel krijgt.  Er wordt een lekker 3-gangen diner  geserveerd waar je zelf de wijn bij uitkiest. Het menu hangt af van de inspiratie van de kok, het seizoen en de markt.

Dag 2
Vandaag heb je om 12 uur een wijn- en kaasproeverij – zeg maar: lunch – in een 300 jaar oude kelder vlakbij het Louvre. Een super locatie! Een tweetalige sommelier (Frans/Engels) voert je mee door de wereld van Franse wijnen en kazen en laat je smaken ontdekken die je nog niet kende.

De lijst met culinaire adressen die je bij reservering krijgt is een prima bron van inspiratie om de rest van de middag in te vullen. Tips: dicht bij je hotel, op de Boulevard Beaumarchais, is het bijzondere design warenhuis “Merci”. Bijzonder door de unieke collectie met de laatste ontwerpen op het gebied van interieur, verlichting, bloemen en mode en de levendige épicerie “La Maison Plisson”.

Zo rond half 9 word je bij de Arc de Triomph verwacht voor een fietstocht van ± 3 uur door de lichtstad Parijs. Een unieke belevenis om over de schitterende avenues, langs prachtig verlichte monumenten en die leuke plekken van het Parijse nachtleven te fietsen.

Dag 3
Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kun je ook deze dag nog heerlijk genieten van alles wat Parijs te bieden heeft.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is vanaf ± € 375,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting gerekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Eric

  Wij hebben gekozen voor Cazebonne om hun enorme ervaring.
  Parijs is zo groot en er is een overvloed aan aanbod van hotels en wijn/spijs activiteiten.
  Martha weet hier uitstekend de weg en heeft ons hierlangs gevoerd.
  Onze Engelse reisgenoten hebben het fantastisch gehad.