Marseille

Proef wat Marseille lekker maakt

Onze local Vivian: “Op een mooie dag strijk je neer op een terras, bestel je een Casanis – natuurlijk niet die vermaledijde Ricard et pas de Pernod! – en laat je jezelf door het leven toelachen. Mijmerend over alles wat je lief hebt, prikkelen de geuren en kleuren van de stad je zintuigen. Op een dag kom je thuis in mijn Marseille.”

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een klein B&B adresje midden in het oude centrum
  • Twee heerlijke ontbijtjes
  • Diner in moderne bistro van het MuCEM
  • Wandeling met onze local van marktjes naar winkels
  • Samen de heerlijkste Provençaalse specialiteiten bereiden en aansluitend lunch
  • Lijst met culinaire adressen van Vivian

 

De beleving:
Marseille, c’est pour le plaisir! Van het begin tot het eind wordt dit een weekend Provençaals genieten.

Dag 1
Je slaapt in een kleinschalig Bed & Breakfast adresje met maar 3 kamers, slechts 270 m van de oude haven van Marseille. Je geniet van het leuke binnenplaatsje en de eigenaresse verzorgt ’s ochtends een smaakvol ontbijt.

Marseille verkennen begint natuurlijk met een pastis de Marseille. Hiervan bestaan vele soorten, ‘La Maison de Pastis’ heeft er ongeveer 75 om te ontdekken. Je zult snel merken dat de grote commerciële merken minder geliefd zijn dan in Nederland…

’s Avonds mag je je vingers opeten in een restaurant dat hoort bij het MuCEM, het nieuwste museum van Marseille, gebouwd op het oude havenhoofd J4. Het museum van de Europese en Mediterrane beschavingen is eigenlijk veel meer dan een museum, het is een cultureel centrum, gevestigd in een pracht mooi gebouw. Heel fotogeniek met een geweldig dakterras en een fantastisch restaurant met prachtig uitzicht. We reserveren hier een tafeltje voor je en de kok verwent je met amuses, een entree, hoofdgerecht en nagerecht en nog veel kleine lekkere zoetigheden. Omdat het menu nooit van tevoren bekend is zoek je ter plaatse je ‘eigen’ wijn uit.

Dag 2
Na het ontbijt heb je een afspraak met een local om op originele wijze Marseille te ontdekken. Je begint met een bezoek aan de vismarkt bij de oude haven, daarna de markt met groenten en kruiden en de wijnwinkel. Overal wordt iets gekocht door onze local die je straks meeneemt naar zijn appartement en samen ga je Provençaalse specialiteiten maken als Bourride, Aioli, Tapenade, Pistou en Bouillabaisse. Een unieke beleving! Hij vertelt tijdens de lunch graag over zijn culinaire achtergrond. Na de koffie wandelt hij mee terug naar de winkelstraat Canebière. Nu heb je nog even tijd om door de stad te lopen en te genieten van de rijkdom aan kleuren, geuren en smaken. Voor chic, hip of modern shoppen is er een groot winkelwalhalla “Les Docks”, winkels gevestigd in oude pakhuizen aan de haven. Trendy winkels plus veel leuke horeca.

Dag 3
Na het ontbijt zit het er helaas op maar als je vlucht pas laat gaat, ga dan lekker de stad in en laat je bagage nog even staan.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, vanaf ± € 415,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

  • Peter

    Prima georganiseerde reis. Goede B&B, zeer vriendelijke gastvrouw, perfecte locatie. Erg leuke en leerzame workshop Bouillabaisse bereiden. Uitstekend diner. Marseille is een interessante, dynamische stad.