Lissabon

Proef wat Lissabon lekker maakt

Onze local Hugo: “Ik neem je mee naar het bakkertje waar mijn moeder me voor het eerst de pasteis de Belém liet proeven. Ik sluip met je door de steegjes waar je de bijzondere eeuwenoude atmosfeer proeft, weg van de massa. En ik laat je kennismaken met de smaaktovenaars van de toekomst.”

De ingrediënten:

 • Twee keer overnachten en ontbijten in een gastvrij 4-sterrenhotel in het hartje van Lissabon
 • In drie gangen genieten van een heerlijk diner met bijpassende wijnen in een modern Portugees restaurant
 • Privé tour met enthousiaste en kundige gids door de oudste wijken van Lissabon
 • Een wijnproeverij als een ontdekkingsreis door het Portugese wijnland
 • Dineren in het centrum van de stad, genietend van de moderne, verfijnde Portugese keuken (4-gangen tasting menu)
 • Lijst met culinaire adressen van Hugo

 

De beleving:
Lissabon bruist! En zoals alle grote Zuid-Europese steden kent ook Lissabon een uitgebreide eet- en drinkcultuur.
De laatste jaren heeft de stad een culinaire renaissance ondergaan en om de mooiste culinaire ins en outs van Lissabon te ontdekken hebben wij een heerlijke stedentrip samengesteld.

Dag 1
Je logeert in een in moderne stijl gerenoveerd imposant historisch pand uit het begin van de 20e eeuw, dichtbij de Praça Marquês Pombal. ’s Avonds dineer je in de oude stad in een uitstekend modern Portugees restaurant, gevestigd in een gerenoveerd oud pakhuis, met Mozambikaanse invloeden. De keuken is vooral gebaseerd op verse schaal- en schelpdieren en tropische vruchten. Het leuke van de huidige Portugese keuken is dat er ruimte is voor culinaire inspiratie uit voormalige koloniën als Brazilië, Macau, Mozambique en Goa. In dit restaurant wordt puur en met de beste ingrediënten gekookt en je krijgt een heerlijk 3-gangen diner met bijpassende wijnen geserveerd.

Dag 2
Na het ontbijt bezoek je samen met onze ‘local’ Baixa, Alfama en Graça, de oudste buurten van Lissabon. Dwalend door steegjes en over pleinen zie je schilderachtige taferelen en geniet je van prachtige uitzichten over de stad. Hij laat je de plekken zien die je normaliter niet ziet.
Na de tour ga je lekker je eigen gang: een beetje flaneren, shoppen en lunchen. Vergeet niet de lijst met tips van Hugo mee te nemen!
Aan het einde van de middag heb je een rendez-vous met een Portugese vinoloog op een sfeervolle locatie. Op deze mooie plek proef je verrassende Portugese wijnen uit de belangrijkste regio’s van Portugal en Portwijnen uit de Dourovallei.
Het diner van vanavond vindt plaats in een stylish toprestaurant in de sfeervolle oude stad. Hier wordt modern en verfijnd gekookt, veelal met biologische producten, door één van Portugals beste chefs. Je geniet hier van een tasting menu met prachtige Portugese wijnen.

Dag 3
Deze laatste dag begin je met een lekker ontbijt en, afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht, kun je nog heerlijk van de stad genieten!

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op 4 personen met verblijf in een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 395,- per persoon. De prijs op basis van 2 personen met verblijf in een 2-persoonskamer bedraagt ± € 425,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Roy

  Mijn ervaring met Cazebonne was goed. Onze reis naar Lissabon voldeed aan de verwachtingen en waren duidelijk en uitgebreid toegelicht. De gids was uitstekend en hebben genoten van zijn verhalen en route.
  Het diner in ons 1e restaurant verliep wat rommelig, maar was verder uitmuntend. De wijnproeverij was subliem, echter te kort gepland op ons 2e diner. Deze verliep trouwens niet best. Ondanks onze reservering, wist men niet goed wat men ons moest serveren en duurde het lange tijd, voordat wij wisten wat we als menu kregen. Ondanks de uitstekende locatie, vonden wij deze ervaring het minst van alle, maar nog steeds voldoende.

 • Tineke

  Wij zijn al een aantal keer op reis geweest via Cazebonne en zijn altijd tevreden. Over de verblijven maar ook zeker over de programma’s die ze kunnen verzorgen. De laatste keer zijn we naar Lissabon geweest en de restaurants die ze voor ons gereserveerd hadden, waren veelzijdig en van goede kwaliteit

 • Cas en Marlies

  Wij hebben het erg prima gehad in Lissabon. Het was absoluut de moeite waard!
  De wijnproeverij was goed geregeld en van goede kwaliteit. De gids in Lissabon krijgt een 10 met een griffel, zowel wat betreft kennis als in persoonlijke omgang. Erg van genoten.

 • Valerie

  We hebben hele goede herinneringen aan de reis naar Lissabon. Het paste echt bij ons! Dank daarvoor!
  De wandeling met de gids was super en ook de wijnproeverij. De restaurants waren ook uitstekend!
  Fijn dat we Lissabon konden combineren met de kust!

 • Nancy

  Jammer dat het weer voorbij is! De hotels waren perfect! De rondleiding door Lissabon was heel informatief en leuk. Goede gids. De restaurants waren ook super goed. De combinatie met de kust was erg leuk.