Lille

Proef wat Lille lekker maakt

Onze local Emily: “La Douce France begint net over de grens, bij Lille. En Lille is direct al heerlijk Frans. Ik neem je mee door de straatjes van “Vieux Lille” naar de lekkerste adressen en als je van lekker eten houdt voel je je in Lille helemaal thuis.”

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen in een statig herenhuis op loopafstand van Vieux Lille
 • ’s Ochtends staat het ontbijt voor je klaar
 • Smaakvol 6-gangen menu met bijpassende wijn in een restaurant in Vieux Lille
 • Wandeling met local door Vieux Lille met proeverijtjes van hartige en zoete specialiteiten
 • Tafelreservering in moderne brasserie met verse keuken
 • Lijst met culinaire adressen van insider Emily

 

De beleving:
Ver weg is het niet, vanuit Amsterdam is het 3 uur rijden en dan ben je in Lille! Op loopafstand van het sfeervolle Vieux Lille ligt dit statige herenhuis dat een klein aantal moderne kamers en suites herbergt. Modern comfort, arty en ‘s ochtends een lekker ontbijt.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht en nadat je je in je kamer gesetteld hebt ga je lekker de stad in. Rond achten is het tijd voor de inwendige mens, er wordt een 6-gangenmenu geserveerd in een sfeervol restaurant in Vieux Lille. De jonge chef is een topper! Geef hem 3 producten en hij maakt er een mooi gerecht van. Verfijnd, innovatief, creatief en origineel. Bij zijn smaakvolle gerechten wordt een mooie bijpassende wijn geserveerd. Bon Appetit, een ontspannen begin van je culinaire stadsbezoek aan Lille.

Dag 2
Na het ontbijt ontmoet je om ±11:30 uur onze local die jou (en misschien een aantal anderen, maximaal 10 personen) meeneemt voor een wandeling door Vieux Lille met proeverijtjes van zowel hartige als zoete specialiteiten.
Daarna is het ‘up to you’! Met de tips van Emily kun je hier goed uit de voeten!
Voor vanavond reserveren we een tafeltje in een moderne brasserie met goede keuken op basis van verse producten. Omdat je zo’n lekkere wandeling voor lekkerbekken hebt gedaan hebben we hier geen diner gereserveerd en kun je zelf een keuze maken naar gelang je trek hebt.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en je kunt nog heerlijk even de stad  in gaan voordat je weer terug naar Nederland reist.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is, afhankelijk van het type kamer, vanaf ± € 395,- per persoon

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Angelique

  Genoten van een heerlijke reis! Leuk om deze stad eens te bezoeken. En het weer maakte het helemaal fantastisch!
  We hebben gebruik gemaakt van 2 door jou gereserveerde restaurants. Over het eerste restaurant waren we wat minder enthousiast. Het was zeker niet slecht en men was zeer schappelijk over onze vraag om ter vervanging van de bij de prijs inbegrepen wijnen. Uiteindelijk hebben we alle gerechten die bij het menu hoorden gegeten en waren de meningen verdeeld, maar matig positief. Maar misschien lag het aan de heerlijke ‘planches’ die we bij de borrel aan het eind van de middag hadden. Want wat ons betreft is dat wel een aanrader voor de borrel en zo’n plankje. Misschien kun je die wel meenemen in je tips of kan die in het reisaanbod worden opgenomen? Wij waren er in elk geval blij mee! Op vrijdag hebben we met de gids een stuk door de stad gewandeld en ‘s middags uitgebreid gepicknickt. De tips van Emily zijn uitvoerig in de praktijk gebracht en een fijne roséproeverij ontstond zo spontaan. Bij sommige restaurants is men zeer bereid om je geselecteerde wijn gekoeld aan te leveren en ook alvast te openen, uit hetzelfde restaurant wat kaas, charcuterie en Italiaanse delicatessen, wat brood van Boulangerie Paul en nog wat zoetigheid en we waren helemaal blij!
  ‘s Avonds zijn we weer uit eten geweest geweest. Leuk en lekker, maar nogal stijf allemaal. We waren blij en voldaan, maar zouden later ontdekken dat het veel leuker en meer ontspannen kan met een *.
  Op zaterdag hebben we weer gewandeld en zijn even naar het dierenparkje geweest. Op de terugweg zijn we spontaan voor de lunch neergestreken bij een restaurant. Weer een aanrader, wat ons betreft. De eigenaar keek even bedenkelijk, maar toen bleek dat wij wel houden van lekker eten en drinken was hij erg blij met ons als gasten, vertelde vol enthousiasme over zijn wijn die hij zelf inkoopt, de huisgemaakte foie gras en mousse au chocolat, helemaal geweldig!
  Nog een keer op een terras hebben we die avond gegeten weer lekker gegeten. Leuk, lekker, mooi!
  Op zondag hadden we zelf een lunch gereserveerd bij een restaurant in Deerlijk. Dit ligt zo’n beetje naast de snelweg terug naar huis en is ook weer een aanrader, wat ons betreft. We hadden een mooie grote tafel in de tuin, er werd buiten e.e.a. bereid op de ‘vuurkorf met bakplaat’. We hebben er erg genoten en ik kan me voorstellen dat je dit ook mee kunt betrekken in een rondreis door Noord-Frankrijk of Zuid-België.

 • Martine

  Lille was boven verwachting een hele leuke stad.
  Hotel was prima, we wisten alleen niet dat we de parking hadden moeten reserveren.
  We hebben genoten van de foodtour! Het eerste restaurant was erg goed. Wat een verwennerij!
  Ook de Brasserie op de tweede avond was erg leuk en lekker.
  Al met al genoten. Ik heb Cazebonne al bij collega’s geadviseerd!
  Tot een volgende keer.

 • Gitta

  De trip naar Lille was een groot succes. Leuke stad om het 25 jarig bestaan van onze kookclub te vieren.
  Het hotel was fantastisch. De ontbijtruimte was iets te klein voor het aantal bezoekers, dat leverde wat gemopper op tijdens het ontbijt (niet bij ons, bij andere gasten) want niet iedereen kon aanschuiven. Tweede dag werd dit aangepast door in shifts af te spreken. Maar goede bediening, keurige en zeer complete kamers. En ook geweldig ontbijt.
  De brasserie was top. Heerlijk gegeten, goede service. Het eten in het andere restaurant was ook super en heerlijke wijnen. De bediening was alleen die avond een beetje traag, ze hadden een bezettingsprobleem. Wij vonden het niet zo erg!
  De Foodtour werd door iedereen als zeer positief ervaren. Fantastische gids, leuke tour, echt genoten.
  Kortom, Lille was verrassend leuk. Perfecte plek voor een citytrip. Ik heb zeker de intentie nog eens terug te gaan!

  Dank voor alles!!