"Kopenhagen staat voor Nordic Kitchen. We vertellen je graag waar je het lekkerste kunt eten"

Proef wat Kopenhagen lekker maakt

Onze local Britt: “Kopenhagen is ‘a place to be’ voor foodies! Ik zorg ervoor dat je binnen no-time weet waar je moet zijn. Mooie pleinen, smalle straatjes, gekleurde huizen maar vooral veel koffietentjes, lunchplekken en restaurants waar je geniet van de New Nordic Cuisine”

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol en cosy hotel
  • Ontbijt alleen op dag 3 in het hotel
  • 3-gangen diner met bijpassende wijn in restaurant met informele sfeer
  • Fietshuur dag 2 met tips
  • ‘Smørrebrød’ lunch exclusief drankjes
  • Tips van onze local Britt

 

De beleving:
De Denen zijn vriendelijk, gastvrij en spreken gelukkig goed Engels.

Dag 1
Eenmaal op Kopenhagen Airport pak je de trein naar het centrum en ben je in 20 minuten bij je hotel.
In ons hotel heerst deze gastvrije sfeer. Iedereen is aardig, je voelt je hier zo thuis! Geen massaal hotel maar warm, sfeervol en cosy. De kamers zijn prima, de badkamers ietwat klein bij de standaardkamers en het ontbijt is overweldigend, wat een heerlijkheden: vele soorten brood, zuivel maar ook soja, salades, kazen en fruit. Kortom, gezond en biologisch genieten.
’s Avonds loop je in een kwartiertje naar het restaurant waar we een tafel voor je gereserveerd hebben. Het draait hier om groenten maar zeker ook met een mooi stukje vis of vlees en er hangt een informele sfeer. Er wordt een mooi 3-gangen menu geserveerd met bijpassende wijn.

Dag 2
Vandaag hebben we fietsen voor je gereserveerd want Kopenhagen is bij uitstek een stad om per fiets te leren kennen. Via onze tips maak je je eigen route. We raden je aan om eerst naar de ‘Torvehallerne’ te gaan, de markthallen waar je bij Laura’s Bakery een heerlijk broodje als ontbijt haalt en bij de coffee company een smaakvol kopje koffie. Leuk om even door de twee hallen te lopen en de buitenmarkt te bezoeken.
Voor de lunch reserveren we het voor Denemarken zo typerende ‘smørrebrød’. Die moet je geproefd hebben en wellicht raak je er – net als wij – aan verslaafd. Gezond, vers en lekker!
’s Middags fiets je nog verder door Kopenhagen en voor vanavond is het up to you! Wil je een restaurant van een van de ex-chefs van Noma dan reserveren we dat met plezier voor je maar je kunt ook naar het Meat Packing District gaan. Dit is een industrieterrein gevuld met terrassen, restaurants, kroegen en clubs.

Dag 3
Na het heerlijke ontbijt check je uit maar mocht je een late vlucht hebben dan laat je je bagage staan en heb je nog alle tijd om te shoppen. Kleding- en designwinkels zijn er volop.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van de periode, ± € 430,- per persoon.
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie