Florence

Proef wat Florence lekker maakt

Onze local Andrea: “Je waant je hier in een openluchtmuseum: de mooiste kunstcollecties ter wereld, Renaissance fresco’s en weelderige paleizen. Ik laat het je zien maar ik neem je ook mee naar de vergeten straatjes langs authentieke winkeltjes en natuurlijk ontdek je de geheimen van de Toscaanse keuken.”

De ingrediënten:

  • Twee overnachtingen in een eigentijdse kamer in het hartje van Florence
  • Lekker uitgebreid ontbijten
  • Diner inclusief wijn in een authentieke trattoria op loopafstand
  • Food tour met lokale ‘foodie’
  • Tasting menu in een restaurant waar op innovatieve en elegante wijze gekookt wordt (exclusief wijn)
  • Lijst met culinaire tips en adressen van Andrea

 

De beleving:
Je overnacht 2 nachten direct in het hart van de ultieme cultuurstad Florence, slechts 800 van de Duomo in een adresje waar slechts 10 kamers zijn. De kamers zijn hip en eigentijds ingericht en voorzien van airconditioning, minibar met gratis mineraalwater en Wi-Fi. Fantastisch, je bevindt je hier direct in Italiaanse sferen! Florence is heel overzichtelijk en niet groot dus alles is te voet te bereiken.

Dag 1
Je komt in de middag aan en settelt je in je kamer.
’s Avonds eet je in een heerlijke trattoria op loopafstand. Hier geniet je van de pure Toscaanse en Italiaanse keuken. Zorg dat je er om 19:30 uur bent want ook al hebben we gereserveerd, het is hier altijd druk. Je krijgt een menu vol lokale specialiteiten geserveerd met een fles regionale wijn.

Dag 2
Vanochtend geniet je van je ontbijtje en ga je Florence echt proeven want Florence is niet alleen de stad van kunst en cultuur, het is ook de stad waar je erg veel lekkere dingen kunt eten. Je wandelt met een lokale ‘foodie’ (en eventueel andere deelnemers, maximaal 12 personen) en geniet en proeft van de Toscaanse keuken en wijnen. Je maakt de gezellige, typisch Italiaanse markttaferelen mee met luid pratende marktkoopmannen met de mooie buffelmozzarella’s, specerijen, groenten en fruit. En je proeft op allerlei plekjes de heerlijkste hapjes. Daarna heb je alle tijd om cultuur te snuiven of te shoppen.

Vanavond staat in het teken van de moderne Italiaanse keuken. De chef kookt hier op innovatieve en elegante wijze traditionele gerechten. Heel verrassend, zeker als je ook even kijkt naar de wijn. Ga af op de adviezen voor wijnen die bij je gerechten passen. Salute!

Dag 3
Ook vandaag begin je de dag met ontbijt en, afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je nog lekker genieten van deze heerlijke stad.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt, afhankelijk van het type kamer en de periode, ± € 360,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie