Culinaire wijnreis Lissabon Colares

Lissabon en het romantische wijngebied Colares

Lissabon bruist! Het behoort tot een van Zuid Europa’s meest aantrekkelijke steden. De stad is kleurrijk en bijzonder mooi gerenoveerd, soms met toevoegingen van spannende, moderne architectuur. De ligging op de vele heuvels zorgt voor prachtige vergezichten, de rivier de Taag, de smalle straatjes, kleurrijke balkons, prachtige pleinen, kastelen en paleizen zijn beeldbepalend.
Van oudsher kent Lissabon een uitgebreide eet- en drinkcultuur. Nu variëren de restaurants van authentiek tot stijlvol modern. Er zijn steeds meer topchefs die internationale erkenning krijgen en waar je verrast wordt door mooie gerechten en wijnen.
Het wijngebied Colares ligt vlakbij Lissabon, verstopt achter de bergrug Serra de Sintra. Je rijdt er in ruim een uur naar toe en het is absoluut een aanrader dit wijngebiedje te bezoeken. Je herkent de wijngaarden hier bijna niet, want de druivenstokken slingeren horizontaal over het strand. Heel bijzonder en anders! De kwaliteit is verrassend mooi!
Je combineert in deze reis twee nachten in Lissabon met een bezoekje aan Colares en een nacht in de betoverende plaats Sintra.

Dag 1
Je wordt in de middag verwacht in ons sfeervolle hotel dat gevestigd is in een monumentaal pand dat dateert uit het begin van de 20e eeuw. Het geheel is op stijlvolle wijze gerestaureerd. De kamers zijn uiterst comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een mooie spa met verwarmd binnenzwembad, sauna, hammam en fitness. Op het dak is een sfeervolle bar met geweldig uitzicht over Lissabon. Een heerlijke plek om ’s avonds nog even een glas te drinken.
’s Avonds dineer je in de oude stad in een uitstekend modern Portugees restaurant, gevestigd in een gerenoveerd oud pakhuis, met Mozambikaanse invloeden. De keuken is vooral gebaseerd op verse schaal- en schelpdieren en tropische vruchten. Het leuke van de huidige Portugese keuken is dat er ruimte is voor culinaire inspiratie uit voormalige koloniën als Brazilië, Macau, Mozambique en Goa. In dit restaurant wordt puur en met de beste ingrediënten gekookt en je krijgt een heerlijk 3-gangen diner met bijpassende wijnen geserveerd.

Dag 2
Na het ontbijt staat er een privé wandeltocht met gids op het programma waarbij de wijken Principe Real, Santos en Baixa aangedaan worden. Mooie authentieke buurten met smalle straatjes, pleintjes, mooie architectuur zodat je een dieper gevoel voor Lissabon krijgt.
’s Avonds dineer je in een uitstekend Portugees restaurant in de historische oude wijk Alcântara. Het restaurant maakt deel uit van een fabrieksterrein waar nu unieke winkels, fijne terrasjes en restaurants gevestigd zijn. Een super originele plek. Het restaurant is sfeervol ingericht in een stijl die zowel modern als klassiek is. Je proeft hier een menu van de chef en de sommelier zorgt voor een mooi glas, meestal biologische wijn bij elke gang.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het romantische wijngebied Colares. We hebben een afspraak voor je bij een topwijnhuis. Het begint met een wandeling door de wijngaarden met uitzicht over zee, gevolgd door een proeverij en een mooie lunch op het landgoed. Daarna rijd je naar het hotel, een paleishotel, ooit gebouwd voor de Nederlandse Consul. De locatie is adembenemend, de tuinen zijn prachtig en er is een zwembad, een goed restaurant en de kamers zijn uiterst comfortabel. Het geheel is klassiek, stijlvol verzorgd met unieke fresco’s, prachtige tapijten en mooi meubilair.
Je loopt zo van het hotel het prachtige stadje Sintra in om een paleis te bezoeken of sfeer te proeven. Gezien de late lunch laten we de keuze voor het diner aan jezelf over.

Dag 4
Na het uitgebreide ontbijtbuffet check je uit, als je wilt kun je je bagage nog even laten staan voordat je vertrekt naar de luchthaven van Lissabon.

De ingrediënten

  • Twee overnachtingen in een boutique hotel in Lissabon, inclusief ontbijt
  • 3-gangen diner inclusief wijn in Mozambikaans restaurant in Lissabon
  • Privé wandeling door Lissabon met gids
  • Tasting menu in uitstekend Portugees restaurant met bijpassende wijnen in Lissabon
  • Eén overnachting in een boutique paleishotel in Sintra, inclusief ontbijt
  • Bezoek aan topwijnhuis in Colares met uitleg, proeverij en lunch

 

De prijs voor deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt € 925,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie