Culinaire wijnreis Bilbao Rioja

Bilbao en het fantastische wijngebied Rioja

Bilbao heeft de laatste 15 jaar een enorme metamorfose ondergaan. De stad is sfeervol, mooi en prachtig gerenoveerd. Wereldberoemde architecten als Gehry, Siza, Calatrava en Foster hebben er voor gezorgd dat Bilbao veel spectaculaire constructies als bruggen, markthallen, hotels en concertzalen kent. Het belangrijkste voorbeeld is het spannende Guggenheimmuseum.
Chefkoks uit de hele wereld komen naar Bilbao om zich te laten inspireren door de topchefs die hier restaurants of pintxos-bars hebben (Baskische gastronomische tapas). Eten is een beleving in Bilbao!
Het wijngebied Rioja is wellicht het bekendste wijngebied van Spanje. Het heeft een eeuwenoude traditie van wijnproductie. Aanvankelijk werd de wijn op hout gerijpt zodat Rioja’s zware wijnen waren. Met de komst van een nieuwe generatie worden er ook meer elegante wijnen gemaakt en kent Rioja fantastische ‘state of the art’ wijnhuizen.

Dag 1
Je komt aan in Bilbao en overnacht de komende twee nachten in een hotel in het centrum van Bilbao. Dit 5-sterren hotel is gevestigd in een prachtig 100 jaar oud gebouw, stijlvol en zorgvuldig gerestaureerd. Het heeft een mooie lobby en een bijzonder gezellige loungebar waar het goed toeven is. Het interieur is een mix van traditioneel en modern. De kamers zijn zeer comfortabel en op en top verzorgd. Gezellige cafés, restaurants en het Guggenheimmuseum zijn op loopafstand.
Het diner vindt plaats in een uitstekend gastronomisch restaurant in een ‘Modernismo’ wijnopslaggebouw dat door Philip Starck gerestyled is. Er wordt hier innovatief gekookt, modern Baskisch. De chef verzorgt een mooi menu met elegante, verfijnde gerechten en bijpassende wijnen.

Dag 2
Na het ontbijt word je in de ochtend verwacht bij het fameuze Guggenheim Museum. Hier ontmoet je onze gids die van het bezoek aan het museum iets bijzonders maakt. Zij is kunsthistoricus en leidt je graag rond. Daarna neemt zij je mee naar het oudste deel van de stad en laat je mooie architectonische hoogtepunten zien die je anders niet zou ontdekken. Ze geeft je graag tips voor leuke tapasrestaurants om te gaan lunchen.
Daarna heb je alle tijd om op eigen gelegenheid verder Bilbao te ontdekken.
Vanavond vindt het diner plaats in een uitstekend gastronomisch restaurant (1 Michelinster) op wandelafstand van het hotel. De chef presenteert zijn moderne Baskische gerechten in een dinerzaal uit de jaren twintig in Franse stijl. Het menu wordt begeleid door harmoniërende wijnen.

Dag 3
Na het ontbijt check je uit en rijd je door een indrukwekkend landschap naar de Rioja. Aan het einde van de ochtend word je verwacht voor een rondleiding en proeverij bij een prestigieus Rioja wijnhuis dat vooral rode wijnen maakt van hoog niveau. Het gebouw is architectonisch spannend en ook elegant. Het harmonieert met de omgeving en biedt verbluffende uitzichten op de wijngaarden, kleine dorpjes en bergketens. De bodega ligt deels onder de grond en is zo ontworpen dat het één wordt met de schitterende natuur. De wijnen worden van de tempranillo en viura druif gemaakt en beschikken over een puur en zuiver karakter. Je krijgt een rondleiding en proeft een selectie wijnen en daarna volgt een heerlijke lunch op een droomplek.
Na de lunch rijd je door naar het hotel in het kleine middeleeuwse plaatsje Briñas. Het hotel is gevestigd in een 16e eeuws paleis dat is omgetoverd tot een kleinschalig modern hotel. Het ligt in het centrum en aan de rivier de Ebro. De kamers zijn ruim en comfortabel, er is een terras, een goede wijnbar en een van de beste restaurants van de omgeving. We raden je aan om het sfeervolle Briñas al wandelend te ontdekken er zelf een restaurantje te kiezen voor vanavond.

Dag 4
Nog even lekker ontbijten en dan is het tijd om weer terug naar Bilbao te gaan voor je terugvlucht.

  • Twee overnachtingen in een 5-sterren hotel in het centrum van Bilbao inclusief ontbijt
  • Elegant en verfijnd diner met bijpassende wijnen in een voormalig wijnopslaggebouw
  • Bezoek met kunsthistoricus aan het Guggenheimmuseum
  • Moderne Baskische gerechten met harmoniërende wijnen in een gastronomisch restaurant met 1 Michelinster
  • Bezoek, rondleiding en proeverij bij een prestigieus Rioja wijnhuis met aansluitend lunch inclusief wijn
  • Eén overnachting in een 16e eeuws paleis in Briñas inclusief ontbijt

 

De prijs van deze vierdaagse wijnreis is gebaseerd op een 2-persoonskamer en bedraagt € 1025,- per persoon.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie