Barcelona

Proef wat Barcelona lekker maakt

‘Local’ Elena: “Je zult zien dat Barcelona alles in zich heeft! Denk aan Gaudi’s architectuur, kunst op wereldniveau zoals het spierwitte MACBA museum, oude straatjes en pleinen, sfeervolle terrassen. En natuurlijk de restaurants en clubs aan zee om heerlijk te eten, te flaneren of na te genieten met een heerlijke cocktail.”

De ingrediënten:

 • Twee overnachtingen met ontbijt in een sfeervol hotel in het centrum van Barcelona
 • Food & Wine wandeling met local in authentiek Barcelona
 • 4-gangen diner met bijpassende wijn in toprestaurant met Michelinster
 • Lijst met culinaire tips en adressen van Elena

 

De beleving:
Barcelona is zo’n heerlijke Mediterrane stad die zelfs de meest verwende reiziger positief weet te verrassen. En dan hebben we het niet zozeer over de Ramblas maar wel over de authentieke wijken als El Raval, El Borne, Gràcia en het uitzicht dat je geniet op de Montjuïc heuvel. Op gastronomisch gebied timmert Barcelona momenteel meer aan de weg dan San Sebastian. Foodies en topkoks komen hier voor de culinaire innovatie.

Dag 1
Je verblijft twee nachten in een bijzonder hotel in het centrum van Barcelona waar wijn het thema is. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en hun motto is “we want you to feel at home”. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Er is een sfeervol terras, bar waar je lekker kunt starten met een mooi glas wijn en de sommelier vertelt graag meer over de wijn.
In de avond staat er een wijn/spijs wandeling (met een klein gezelschap) op het programma, begeleid door een local die veel wijn- en gastronomische kennis heeft. Je wandelt door sfeervolle buurten waar je zelf niet snel komt en proeft mooie wijnen – vooral uit de regio’s van Barcelona – bij een moderne en klassieke bodega. Het zijn plekken waar de locals die van wijn houden komen. De wijnen die je proeft worden begeleid door kleine gerechtjes, veelal in de vorm van Catalaanse hapjes.

Dag 2
Na een relaxed ontbijt heb je tijd om Barcelona te verkennen. Je krijgt de tips van Elena mee en of je nu wilt shoppen, food markten bezoeken of terrassen aan zee, het kan hier allemaal!
´s Avonds dineer je in een ´nieuwe´ stijl Catalaans restaurant. Hier wordt alleen met uiterst verse ingrediënten gekookt. Volgens deze top/kok begint het hiermee en dan gaat hij op innovatieve wijze aan de slag zodat je hier tongstrelende gerechten proeft tijdens het 4 gangen tasting menu met mooie bijpassende wijn. Het restaurant wordt door de Spanjaarden zelf als één van de beste restaurants gezien en door Michelin bekroond met een ster.

Dag 3
Nog even ontbijten en afhankelijk van het tijdstip van je vlucht kun je nog lekker van Barcelona genieten.

De prijs voor deze driedaagse stedenreis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en is, afhankelijk van de periode vanaf ± € 475,- per persoon
Ter plaatse wordt toeristenbelasting berekend.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Deel je ervaring met ons

Geef een reactie

 • Carina

  We waren heel blij met de combinatie van het wijngebied de Priorat en de stad Barcelona.
  Hotel was prima, de workshop en de fietstocht die je voor ons geregeld had was erg leuk!
  We gaan zeker nog eens via jullie op stap! Weet niet of we eerst samen nog wat doen of dat we met onze kookclub iets georganiseerds willen doen.