Pedro: “Als ik je vertel dat we al zevenhonderd jaar de mooiste wijnen uit de Dourovallei koesteren als ons meest dierbare bezit, wil jij dan niet weten wat de beste plek is om die te proeven? Wil je ingewijd worden in de best bewaarde geheimen van de Port? Kom, ga mee en vertel het niet verder...

..ik laat je proeven
wat Porto
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee overnachtingen in een sfeervol 4-sterrenhotel in het oude centrum
  • - Stadswandeling door de oude stad met kundige en enthousiaste gids
  • - Een diner met wijnarrangement in de traditie van de Portugese keuken
  • - Bezoek aan het wereldberoemde concerthuis 'Casa da Musica', ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas
  • - Rondleiding bij Portlodge met proeverij
  • - Een prachtig diner met mooie wijnen in 'contemporary' toprestaurant
  • - Lijst met culinaire adressen van Pedro

  • - De prijs voor dit driedaagse arrangement is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 399,- per persoon.
  • (Bij 4 personen bedraagt de prijs ± € 375,- per persoon.)

De beleving:

De wijn ruikt vol en zoet, in de mond is hij krachtig, een tikkeltje mollig, zacht en fluwelig… Proef Port in Porto.

Je logeert in het oude centrum, in een sfeervol en intiem 4 sterren hotel, gebouwd op de resten van een oud theater. Het betreft een modern en stijlvol hotel en de kamers zijn van alle gemakken voorzien, inclusief privé badkamer en airconditioning. Mooi centraal gelegen, dus je loopt zo naar de gezellige boulevard langs de Douro, de ‘Cais da Ribeira’.
Samen met Pedro wandel je door het historisch centrum en krijg je een kijkje in de geschiedenis van bijzondere plekken en monumenten.

’s Avonds dineer je in het hart van de oude stad, in een elegant toprestaurant, dat geroemd wordt om zijn moderne interpretatie van de authentieke Portugese keuken en zijn fantastische wijnkaart. Met de chef's interpretaties van authentieke recepten en pure bereidingen en mooie wijnen worden gasten verwend. Niet alledaags dus, en dat proef je.

De volgende dag bezoek je als eerste een ‘must see’: het ‘Casa da musica’, het wereldberoemde concertgebouw dat is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Daarna drink, doe en denk je Port. Om te beginnen bij de sfeervolle Portlodge, waar je een rondleiding krijgt en alle geheimen over port je worden toevertrouwd. Uiteraard gevolgd door een proeverij met mooie portwijnen en chocolade bonbons. Tijdens de middag kun je heerlijk ronddwalen in de steegjes van de oude stad, maar de kans is groot dat je toch nog andere porthuizen wilt bezoeken. De lijst met adressen van Pedro helpt je om de mooiste plekjes hiervoor te vinden.

Voor het diner hebben we een tafel gereserveerd bij een charmant en intiem restaurant in de wijk Foz, aan de monding van de Douro. Hier maak je een heerlijke trip door de verfijnde Portugese keuken! De chef kookt creatief, zijn gerechten zijn licht en verfijnd en worden subtiel gecombineerd met mooie wijnen. De chef heeft zijn naam gevestigd in de beroemdste restaurants van Portugal.

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR* = in ieder geval invullen