Maria: “Ik neem je eerst mee naar de Boheemse wijk van Madrid. Hier gaan we lekker rondstruinen en de bijzondere en unieke boetiekjes bekijken. We gaan naar Lavapiés, de multiculturele wijk van Madrid, we wandelen door La Latina en El Retiro… binnen no-time leer je mijn stad echt kennen!

..ik laat je proeven
wat Madrid
lekker maakt!”

De ingrediënten
& kosten:

  • - Twee overnachtingen in een sfeervol 4-sterren hotel
  • - Ontbijtbuffet, ze hebben hier rekening gehouden met de gezellige late uurtjes in Madrid
  • - Uitgebreid diner in een toprestaurant in het centrum van de stad inclusief wijn, water en koffie
  • - Tapastour met tapaskenner langs 3 verschillende tapasbars voor tapas en wijnproeven
  • - Lijst met culinaire tips en adressen van Maria

  • - De prijs voor deze driedaagse reis is gebaseerd op een 2-persoons kamer en bedraagt ± € 375,- per persoon.

De beleving:

Madrid bezoeken is Spanje zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Madrid is Spanje in miniatuur, Madrid is puur!

Je laat je bagage in je hotel in de wijk Salamanca. We kozen voor dit hotel omdat het een sfeervol hotel is, zeer gunstig gelegen in een elegante wijk. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Diverse tapasbarretjes, bakkerijen, restaurants, mooie food & wine winkels en designwinkels bevinden zich op loopafstand.

's Avonds geniet je van een diner in een toprestaurant in het centrum van de stad, in de trendy en gezellige wijk Chueca, dichtbij de Gran Via. De chef wordt hier als een culinair zwaargewicht beschouwd. De keuken is creatief en verfijnd met gebruik van de beste ingrediënten. Een verrassend adres voor insiders en voor jou.

De volgende dag is aan jullie. Heb je zin in een modern en spectaculair museum, vergeet dan vooral niet het Reina Sofia of het Thijssen-Bornemisza.

's Avonds, zo rond kwart voor acht, ontmoet je onze Madrileense tapaskenner bij uitstek in de wijk La Latina, in het hart van de stad.

Hij koestert een liefde voor authentiek Madrid en haar gastronomie. Hij runt een restaurant in de wijk La Latina, is wijncriticus en als hobby leidt hij graag buitenlandse wijn- en foodliefhebbers door een stukje van Madrid. La Latina is een sfeervolle, nostalgische wijk met oude ambachtelijke winkeltjes, markt- en groentenstalletjes en veel tapasbarretjes. Hij neemt je mee voor een tour langs Madrids beste regionale tapasbars waar ze de eet- en drinkcultuur van de afzonderlijke provincies koesteren. Je proeft bijvoorbeeld diverse zeevruchten en ook kleine groene paprika's in olijfolie gebakken uit Noordwest Spanje met een glaasje Abariño in een Gallische tapasbar. In een andere bar proef je verfijnde ham (jamon de Bellota) ui Salamanca met rode wijn uit Ribera del Duero. In een Andalusische bar proef je mooie ongefilterde droge sherry. Je gids is een kenner en laat je tijdens de tour ook plekken zien waar je normaal gesproken niet komt.

Heb je 's avonds zin in meer tapas, dan is de laatste tapasbar een uitstekende plek om te blijven hangen.

Wil je reserveren of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Titel *
      Dhr.
      Mevr.
Voorletters
Naam *
E-mail *
Telefoon *
Mobiel
Vakantieperiode
Gelezen in
Wensen


SGR* = in ieder geval invullen