Gastronomische wijnreis Limburg

Als er een provincie is waar je heerlijk kunt eten, wijnproeven en overnachten op een wijndomein dan is het Limburg wel.
In het zuiden van Limburg, vlakbij Vaals, verblijf je op een bijzonder wijndomein en maak je kennis met misschien wel de beste mousserende wijn van Nederland en rode en witte wijn.
Je proeft mooie lokale producten van authentiek tot zeer verfijnd. En je hebt alle tijd om lekker in Maastricht rond te kijken en te shoppen.

Dag 1
Je wordt in de loop van de middag verwacht op het sfeervolle wijndomein waar je heel gastvrij ontvangen wordt. Er zijn 5 leuke gastenkamers in het hoofdgebouw, elk anders gedecoreerd maar de basis
is modern met duurzame materialen en goed sanitair. Mocht je iets royaler willen overnachten en de mogelijkheid hebben om een kopje koffie of thee te zetten dan zijn er 2 suites in de bijgebouwen. Beiden ook uiterst sfeervol en de ene heeft een prachtig zicht op de wijngaard. En ben je met 10/14 personen dan zijn jullie de enige gasten op het domein. Is dat geen feest?
Nadat je gesetteld bent word je door de gastheer rondgeleid en krijg je een uitgebreide uitleg over hun mousserende wijnen die wat ons betreft tot de beste Nederlandse mousserende wijnen van Nederland behoren. Proef maar of we gelijk hebben!
Er zijn 2 restaurants op loopafstand voor het diner.

Dag 2
Na het heerlijke ontbijt krijg je van ons een wandelkaart en wandel je door het Limburgse landschap naar een ander wijndomein van de enige Nederlandse flying wijnmaker, Stan Beurskens.
Zijn uitdaging is het maken van rode en witte wijn op niveau waar bij rode wijn zijn specialiteit is. Je proeft drie van zijn wijnen en daarna loop je op je gemak terug naar je overnachtingsadres of lunch je ergens in het dorp. De middag is aan jullie zelf.
’s Avonds dineer je in het meest gastvrije fine-dining restaurant van Maastricht. Er wordt een mooi seizoensgebonden 4 gangen verrassingsmenu geserveerd met bijpassende wijnen.

Dag 3
Na het ontbijt kun je lekker de omgeving verkennen en voor de lunch hebben we een leuk adres voor je waar je allerlei ambachtelijk producten kunt proeven en uiteraard kopen. We hebben een smakelijk lunchgerecht gereserveerd met een glas lokale wijn en je sluit af met een kopje koffie of thee met een superlekkere taart.
’s Middags is het leuk om een deel van de wijnroute te rijden of te fietsen door het Jekerdal. En voor ’s avonds hebben we een tafel gereserveerd in een modern restaurant dat gevestigd is in een historisch vakwerkhuis. De kookstijl van de kok is klassiek modern met een wereldse touch. Je krijgt een top 5 gangen menu geserveerd met mooie gerechtjes en harmoniërende wijnen.
De sommelier serveert naast klassieke wijnen ook vernieuwende biologische en biodynamische wijnen.

Dag 4
Na het ontbijt is het moeilijk afscheid nemen van deze plek maar met een paar flesjes mousserende wijn onder de arm gaat het een stuk makkelijker en zul je nog vaak terugdenken aan deze wijnreis.

De ingrediënten: